Esitietolomake

Jos olet tulossa ensimmäistä kertaa vastaanotollemme, voit nopeuttaa asiointia täyttämällä esitietolomakkeen jo ennakkoon. Tulosta tästä esitietolomake ja tuo se täytettynä mukanasi ensimmäiselle vastaanottokäynnille. Halutessasi voit täyttää lomakkeen myös vastaanotollamme.

Ikäihmisen suun terveys

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa suoraan elämänlaatuun. Hyvään elämänlaatuun kuuluu kivuton suu ja riittävä pureskelukyky. Suu ja hampaat ovat myös merkittävä osa ulkonäköä ja sosiaalista kanssakäymistä. Lisäksi suun terveys on yhteydessä ihmisen kokonaisterveyteen.

PlusTerveys Terveyspuisto Hammaslääkäri

 

Hyvä suuhygienia tärkeää

Suuhygieniasta on tärkeää huolehtia kaikissa elämän vaiheissa. Parasta suun terveydestä huolehtimista on säännöllinen kotihoito, terveyttä edistävä ruokavalio ja säännölliset käynnit hammaslääkärissä. 

Leikkaukseen tulevan suun terveys

Tarjoamme hammashoitopalveluita leikkaushoitoihin tuleville asiakkaille sairaala Ortonin tiloissa. Ennen leikkausta on tärkeää tutkia suu ja hampaat sekä hoitaa mahdolliset tulehdukset, sillä suun alueen tulehdukset voivat levitä muualle elimistöön ja heikentää hoidon tehoa sekä hidastaa leikkauksesta toipumista. Saat vastaanotoltamme kattavan suun ja hampaiston perustutkimuksen sekä tarvittavat röntgenkuvat lausuntoineen. Tutkimuksen lisäksi hoidamme hampaiden tuki- ja kiinnityskudokset, mahdolliset tulehdukset leukojen alueella sekä hammaskarieksen ennen leikkausta.

Hammaslääkärille on tärkeää mainita tulossa olevasta leikkauksesta, jolloin mahdolliset tulehdukset saadaan hoidettua hyvissä ajoin ennen leikkausta. Esimerkiksi hampaan poiston jälkeen paranemiselle on varattava aikaa vähintään kaksi viikkoa ennen kuin leikkaus voidaan tehdä.

Ennen leikkausta tehtävässä suun infektiokartoituksessa hampaista otetaan koko leuan röntgenkuvat, koska tulehduspesäkkeet voivat olla piileviä. Myös hampaattomat leuat röntgenkuvataan piilevien, leukaluun sisällä olevien tulehduspesäkkeiden tai jäännösjuurten havaitsemiseksi.

Testaa suun kunto PerioSafe-sylkitestillä

Vastaanotollamme on käytössä PerioSafe-pikatesti, joka antaa sylkinäytteestä tärkeää tietoa ikeniesi terveydestä 10 minuutissa. Testitulos kertoo olemassa olevasta ien- ja kiinnityskudostulehduksesta, mutta ennen kaikkea se saattaa paljastaa vielä piilevän tulehduksen. Testi hyödyntää uusinta suomalaista tutkimustietoa suun entsyymeistä ja immuunijärjestelmään kohdistuvasta kuormituksesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin hammashoidon yhteydessä.

Koska suun tulehdus ei aina oireile, ja matala-asteinenkin suun tulehdus vaikuttaa, myös oireettomana:

  • koko kehon yleisterveyteen
  • diabeteksen, reuman sekä sydän- ja verisuonitautien hoitotulokseen
  • hedelmällisyyteen
  • suorituskykyyn
  • iensairauksien kehittymiseen


Teemme sinulle testituloksen perusteella henkilökohtaisen ennakoivan hoidon ohjelman, jonka avulla ehkäiset ientulehduksen vaikutuksia jo ennen kuin ne ovat silmin havaittavissa tai muutoin haitaksi terveydellesi. Testi voidaan tehdään osana muuta suun terveydentilanteen kartoitusta joko suuhygienistin tai hammaslääkärin toimesta. Ennen testiä ei voi syödä, jauhaa purkkaa, harjata hampaita tai purskutella noin 30 minuuttia ennen varsinaista testiä.

PerioSafe-mittauksen ja hoito-ohjelman hinta on 31 € (+ palvelumaksu).