Monet ruoat, juomat ja muut tuotteet värjäävät hampaita. Toisilla taas on luonnostaan tummemmat hampaat. Myös valkaisun teho on yksilöllistä ja toisilla tarvittavan kirkkauden voi saada jo hyvällä puhdistuksella, kun taas jotkut voivat tarvita useammankin valkaisukerran, jotta päästään toivottuun lopputulokseen.

Ennen valkaisua arvioidaan suun kunto

Ennen kuin hampaat voidaan valkaista, tarkistetaan että hampaat ja ikenet ovat hyvässä kunnossa. Sen vuoksi hampaiden valkaisu usein aloitetaan arviointikäynnillä. Reikiintyneet hampaat täytyy paikata ja tulehtuneet ikenet hoidetaan kuntoon ennen valkaisua. Lisäksi hammaskivi poistetaan. Raskaana oleville ja imettäville naisille ei tehdä valkaisua.

Valkaisu voidaan tehdä kotona tai vastaanotolla

Hampaita voi valkaista kotona tai vastaanotolla. Kotivalkaisuun saat tarkat ohjeet ja välineet vastaanottokäynnin yhteydessä. Ohjeita noudattamalla myös kotivalkaisun lopputuloksesta tulee häikäisevä! Jos kotivalkaisuun käyttää muualta saatavia materiaaleja, on hyvä huomioida valkaisun turvallisuus.

Valkaisuun löytyy erilaisia menetelmiä, joihin voit tutustua alla olevan taulukon kautta. Menetelmän valintaan voi vaikuttaa moni asia, ja esimerkiksi oma mieltymys saattaa vaikuttaa valintaan suuresti. Jos menetelmät eivät ole sinulle tuttuja, se ei haittaa, sillä vastaanotolla suuhygienistimme kertoo käytettävästä valkaisutavasta ja valitsee juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Valkaisumenetelmän nimeä klikkaamalla voit tutustua eri menetelmiin tarkemmin sekä tarkistaa ne toimipisteemme, joissa juuri kyseinen menetelmä on käytössä:

Hampaiden valkaisumenetelmät PlusTerveydessä

Vastaanottovalkaisu Kotivalkaisu
Power Whitening -tehovalkaisu BlancOne® CLICK kevytvalkaisu 
Laservalkaisu Kotivalkaisu 
yksilöllisillä valkaisulusikoilla
Opalescence-valkaisu Opalescence Go


Valkaisun jälkeen tulee välttää värjääviä aineita

Valkaisun jälkeen tulee olla kaksi tuntia syömättä ja juomatta muuta kuin vettä. Hampaat saattavat olla yliherkkiä kylmälle tai kuumalle, mutta tämä menee ohi muutamassa vuorokaudessa. Valkaisusta seuraavan 48 tunnin aikana tulee välttää tupakkaa, nuuskaa, värillistä hammastahnaa sekä värjääviä tai happamia ravintoaineita, kuten kahvia, teetä, punaviiniä, virvoitusjuomia, currya, soijaa, sitrushedelmiä tai lakritsia ja salmiakkia. Seitsemän päivää valkaisun jälkeen tulee olla käyttämättä värjääviä, kemiallisia suun puhdisteita tai suuvesiä. Hammastahnaksi suosittelemme fluoria sisältävää vihlontaherkkien hampaiden hammastahnaa, joka vahvistaa kiillettä ja hoitaa hampaita.

Varaa aika valkaisuarviointiin

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista