Varaa aika valkaisuarviointiin

Miksi hampaat tummuvat?

Hampaiden pintaa värjäävät usein kahvi, tee, viini, kolajuomat ja tupakkatuotteet. Myös muut värjäävät ravintoaineet, kuten curry tai soijakastike, voivat värjätä hampaita. Lisäksi ikääntyminen aiheuttaa hampaan värin kellastumista. On kuitenkin hyvä muistaa, että hampaan väri on yksilöllinen, minkä vuoksi se saattaa olla joillakin tummempi kuin toisilla.

Kenelle hampaiden valkaisu sopii?

Hampaiden valkaisu sopii lähtökohtaisesti heille, joilla on terve suu mutta toivovat hampaistaan kirkkaampia. Raskaana oleville ja imettäville äideille hampaiden valkaisu ei sovi.

Hampaiden valkaisun arviointikäynnillä voimme katsoa yhdessä, sopisiko valkaisu sinulle ja mikä menetelmä toimisi parhaiten.

Ennen hampaiden valkaisua arvioidaan suun kunto

Ennen kuin hampaat voidaan valkaista, tarkistetaan että hampaat ja ikenet ovat hyvässä kunnossa. Sen vuoksi hampaiden valkaisu usein aloitetaan arviointikäynnillä. Reikiintyneet hampaat täytyy paikata ja tulehtuneet ikenet hoidetaan kuntoon ennen valkaisua. Lisäksi hammaskivi poistetaan. Raskaana oleville ja imettäville naisille ei tehdä valkaisua.

Hampaat voidaan valkaista kotona tai vastaanotolla

Hampaita voi valkaista kotona tai vastaanotolla. Kotivalkaisuun saat tarkat ohjeet ja välineet vastaanottokäynnin yhteydessä. Ohjeita noudattamalla myös kotivalkaisun lopputuloksesta tulee häikäisevä! Jos kotivalkaisuun käyttää muualta saatavia materiaaleja, on hyvä huomioida valkaisun turvallisuus.

Meillä on monien vuosien kokemus valkaisuhoidoista ja olemme valinneet palveluihimme parhaimmiksi todetut tuotteet. Valkaisuhoitomme ovat turvallisia, sillä käytämme hampaiden valkaisussa terveydenhuollon ammattilaisille kehitettyjä valmisteita.

Valkaisuun löytyy erilaisia menetelmiä, joihin voit tutustua alla olevan taulukon kautta. Menetelmän valintaan voi vaikuttaa moni asia, ja esimerkiksi oma mieltymys saattaa vaikuttaa valintaan suuresti. Jos menetelmät eivät ole sinulle tuttuja, se ei haittaa, sillä vastaanotolla suuhygienistimme kertoo käytettävästä valkaisutavasta ja valitsee juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Hampaiden valkaisumenetelmät PlusTerveydessä
VastaanottovalkaisuKotivalkaisu
Lue Hampaiden perusvalkaisusta 
Lue Hampaiden kevytvalkaisustaHampaiden kotivalkaisu 
yksilöllisillä valkaisumuoteilla
Lue Hampaiden tehovalkaisustaOpalescence Go -kotivalkaisutuotteet 
Lue Hampaiden laservalkaisusta 


Huomioi nämä asiat hampaiden valkaisun jälkeen

Valkaisun jälkeen tulee olla kaksi tuntia syömättä ja juomatta muuta kuin vettä. Hampaat saattavat olla yliherkkiä kylmälle tai kuumalle, mutta tämä menee ohi muutamassa vuorokaudessa. Valkaisusta seuraavan 48 tunnin aikana tulee välttää:

  • tupakkaa ja nuuskaa 
  • värillistä hammastahnaa
  • värjääviä tai happamia ravintoaineita, kuten kahvia, teetä, punaviiniä, virvoitusjuomia, currya, soijaa, sitrushedelmiä tai lakritsia ja salmiakkia

Seitsemän päivää valkaisun jälkeen tulee olla käyttämättä värjääviä, kemiallisia suun puhdisteita tai suuvesiä. Hammastahnaksi suosittelemme fluoria sisältävää vihlontaherkkien hampaiden hammastahnaa, joka vahvistaa kiillettä ja hoitaa hampaita.

Onko hampaiden valkaisusta haittaa?

Hampaiden valkaisuun on hyviä ja turvallisia keinoja, kunhan suun terveys pidetään etusijalla esteettisiä toimenpiteitä tehtäessä. Siispä hampaita ei tule valkaista, mikäli suussa on esimerkiksi ientulehdus tai hampaissa reikiä. Ennen hampaiden valkaisua tuleekin keskustella asiasta hammaslääkärin kanssa ja valita sopiva vaihtoehto valkaisuun.

Lue vinkit hampaiden turvalliseen valkaisuun.

Mikäli hampaiden valkaisu ei ole oikea ratkaisu sinun suullesi, soodapuhdistus poistaa myös värjäytymät hampaista.

Varaa aika valkaisuarviointiin

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista