Monet ruoat, juomat ja muut tuotteet värjäävät hampaita. Toisilla taas on luonnostaan tummemmat hampaat. Hampaiden valkaisulla on mahdollista saavuttaa luonnollisen vaalea sävy hampaisiin vaalentamalla tummuneita ja värjäytyneitä hampaita.

Miten hampaat valkaistaan?

Hampaiden valkaisuun on monia menetelmiä ja valintaan vaikuttaa moni asia. Eri menetelmät voivat olla hyvin erilaisia, joten oma mieltymys vaikuttaa valintaan suuresti. Myös käytettävissä oleva aika ja toivottu lopputulos tulee ottaa huomioon valkaisua suunnitellessa. Hampaita voi valkaista kotona tai hammaslääkärin vastaanotolla.

Hampaiden valkaisu PlusTerveydessä

Ennen kuin hampaat voidaan valkaista, tarkistetaan että hampaat ja ikenet ovat hyvässä kunnossa. Reikiintyneet hampaat täytyy paikata ja tulehtuneet ikenet hoidetaan kuntoon ennen valkaisua. Lisäksi hammaskivi poistetaan. Raskaana oleville ja imettäville naisille ei tehdä valkaisua.

Hampaiden valkaisumenetelmät vaihtelevat eri toimipisteissämme. Jos olet kiinnostunut jostain tietystä palvelusta, voit tiedustella sitä lähimmältä PlusTerveys-asemaltasi tai tarkistaa eri toimipisteiden palvelut heidän verkkosivuiltaan. Erilaisia hampaiden valkaisumenetelmiä ovat:

Laservalkaisu

  • Tehokas ja turvallinen valkaisutapa toteutetaan laservalottimella ja valkaisuaineella.

Opalescence-valkaisu

  • Turvallinen ja tehokas valkaisugeeli. 

Zoom-valkaisu

  • Toteutetaan Zoom-valkaisugeelillä ja aktivoidaan tarkoitukseen kehitetyllä valolla.

Beyond-valkaisu

  • Voimakas halogeeni yhdistyy LED-valoon ja tuottaa tehokkaan valon. Ei aiheuta kipua tai haitallista säteilyä. Yhdistetään valkaisugeeliin.

Brilliant Smile -valkaisu

  • Valkaisugeelin ja plasmavalon avulla poistetaan värjäytymiä sekä valkaistaan hampaat niitä vahingoittamatta.

Kotivalkaisu

  • Monilla vastaanotoillamme on tarjolla erilaisia kotivalkaisumenetelmiä. Voit kysyä lisää lähimmältä PlusTerveys-asemaltasi.

Aina valkaisua ei edes tarvita. Välillä hymyn kirkastamiseen riittää pelkkä hampaiden soodapuhdistus.

Valkaisun jälkeen tulee välttää värjääviä aineita

Hampaat saattavat olla yliherkkiä kylmälle tai kuumalle, mutta tämä menee ohi muutamassa vuorokaudessa. Valkaisun jälkeen tulee olla kaksi tuntia syömättä ja juomatta muuta kuin vettä. Seuraavan 48 tunnin aikana tulee välttää tupakkaa, nuuska, värillistä hammastahnaa sekä värjääviä tai happamia ravintoaineita, kuten kahvia teetä, punaviiniä, limuja, curryä, soijaa tai sitrushedelmiä. 7 päivää valkaisun jälkeen ole käyttämättä värjääviä, kemiallisia suun puhdisteita tai suuvesiä. Hammastahnaksi suosittelemme fluoria sisältävää vihlontaherkkien hampaiden hammastahnaa, joka vahvistaa kiillettä ja hoitaa hampaita.

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista