Monet ruoat, juomat ja muut tuotteet värjäävät hampaita. Toisilla taas on luonnostaan tummemmat hampaat. Myös valkaisun teho on yksilöllistä ja toisilla tarvittavan kirkkauden voi saada jo hyvällä puhdistuksella, kun taas jotkut voivat tarvita useammankin valkaisukerran, jotta päästään toivottuun lopputulokseen.

Ennen hampaiden valkaisua arvioidaan suun kunto

Ennen kuin hampaat voidaan valkaista, tarkistetaan että hampaat ja ikenet ovat hyvässä kunnossa. Sen vuoksi hampaiden valkaisu usein aloitetaan arviointikäynnillä. Reikiintyneet hampaat täytyy paikata ja tulehtuneet ikenet hoidetaan kuntoon ennen valkaisua. Lisäksi hammaskivi poistetaan. Raskaana oleville ja imettäville naisille ei tehdä valkaisua.

Hampaat voidaan valkaista kotona tai vastaanotolla

Hampaita voi valkaista kotona tai vastaanotolla. Kotivalkaisuun saat tarkat ohjeet ja välineet vastaanottokäynnin yhteydessä. Ohjeita noudattamalla myös kotivalkaisun lopputuloksesta tulee häikäisevä! Jos kotivalkaisuun käyttää muualta saatavia materiaaleja, on hyvä huomioida valkaisun turvallisuus.

Meillä on monien vuosien kokemus valkaisuhoidoista ja olemme valinneet palveluihimme parhaimmiksi todetut tuotteet. Valkaisuhoitomme ovat turvallisia, sillä käytämme hampaiden valkaisussa terveydenhuollon ammattilaisille kehitettyjä valmisteita.

Valkaisuun löytyy erilaisia menetelmiä, joihin voit tutustua alla olevan taulukon kautta. Menetelmän valintaan voi vaikuttaa moni asia, ja esimerkiksi oma mieltymys saattaa vaikuttaa valintaan suuresti. Jos menetelmät eivät ole sinulle tuttuja, se ei haittaa, sillä vastaanotolla suuhygienistimme kertoo käytettävästä valkaisutavasta ja valitsee juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Hampaiden valkaisumenetelmät PlusTerveydessä

Vastaanottovalkaisu Kotivalkaisu
Lue Hampaiden perusvalkaisusta  
Lue Hampaiden kevytvalkaisusta Hampaiden kotivalkaisu 
yksilöllisillä valkaisumuoteilla
Lue Hampaiden tehovalkaisusta Opalescence Go -kotivalkaisutuotteet 
Lue Hampaiden laservalkaisusta  


Huomioi nämä asiat hampaiden valkaisun jälkeen

Valkaisun jälkeen tulee olla kaksi tuntia syömättä ja juomatta muuta kuin vettä. Hampaat saattavat olla yliherkkiä kylmälle tai kuumalle, mutta tämä menee ohi muutamassa vuorokaudessa. Valkaisusta seuraavan 48 tunnin aikana tulee välttää:

  • tupakkaa ja nuuskaa 
  • värillistä hammastahnaa
  • värjääviä tai happamia ravintoaineita, kuten kahvia, teetä, punaviiniä, virvoitusjuomia, currya, soijaa, sitrushedelmiä tai lakritsia ja salmiakkia

Seitsemän päivää valkaisun jälkeen tulee olla käyttämättä värjääviä, kemiallisia suun puhdisteita tai suuvesiä. Hammastahnaksi suosittelemme fluoria sisältävää vihlontaherkkien hampaiden hammastahnaa, joka vahvistaa kiillettä ja hoitaa hampaita.

Varaa aika valkaisuarviointiin

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista

Hammaskiven poisto ja kevytvalkaisu yhteishintaan PlusTerveys Fossa
Kampanja! Hammaskiven poisto ja hampaiden kevytvalkaisu
Lue lisää