Keraamiset paikat ovat hinnaltaan esimerkiksi muovipaikkoja korkeampia mutta toisaalta myös selvästi kestävämpiä. Keraamimateriaaleilla paikattu hammas ylläpitää tasapainoista purentaa ja voi kestää suussa kymmeniä vuosia ilman kulumista tai lohkeilua. Keraaminen paikka on hyvä vaihtoehto myös vähäisen kellastumisen ja bakteerien keräämisen vuoksi.

Keraaminen paikka valmistetaan hammaslaboratoriossa jäljennöksen perusteella ja sen ulkonäkö pystytään suunnittelemaan hyvin tarkasti ja yksilöllisesti. Paikkauksessa usein käytettävä lasikeraami on läpikuultavaa ja hyvin muokattavissa olevaa materiaalia. Keraamisista paikosta pystytään tekemään aivan aidon alkuperäisen hampaan näköiset.

Keraaminen paikkaus PlusTerveydessä

Paikkaaminen aloitetaan lohjenneen tai reikiintyneen hampaan hiomisella oikean muotoiseksi. Tämän jälkeen hampaasta otetaan jäljennös, joka lähetetään hammasteknikolle. Teknikko valmistaa yksilöllisen keraamisen paikan jäljennöksen mukaan ja hammaslääkäri kiinnittää paikan hampaaseen.

Keraamisen paikan valmistaminen ja asentaminen vaatii yleensä kaksi hoitokertaa. Samaa menetelmää käytettään myös keraamisten kruunujen valmistamiseen, jotka kattavat koko hampaan. Keraamilla saadaan kestävä ja luonnollinen lopputulos.

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista