Yhdistelmämuovi on yleisin hampaiden paikkaamisessa käytetty materiaali. Muovi on helposti muotoiltavissa, joten paikka pystytään laittamaan paikalleen helposti ja kovetettua hyvin nopeasti. Kovettunut paikka on heti käytettävissä. Muovi on kohtuullisen edullinen verrattuna muihin materiaaleihin ja se saadaan kiinnitettyä vaikeallekin pinnalle. Yhdistelmämuovilla saadaan kauniit, luonnolliset ja aidon hampaan näköiset paikat.

Muovinen paikka kuitenkin saattaa lohjeta helpommin kuin esimerkiksi keraaminen paikka, joten kaikissa tilanteissa se ei ole paras vaihtoehto. Yhdistelmämuovi onkin hyvä materiaali etuhampaissa ja pinnoilla, joihin ei kohdistu suurta rasitusta. Hammaslääkäri arvioi parhaan materiaalin tilanteen mukaan, tutkittuaan potilaan suun ja paikattavan hampaan.

Yhdistelmämuovilla paikkaaminen PlusTerveydessä

Hammaslääkäri aloittaa hoidon suun ja paikattavan hampaan tarkalla tutkimisella. Ennen paikkausta hampaasta poistetaan kaikki siinä mahdollisesti oleva karies ja paikattavan lohkeaman reunat tasoitetaan. Paikan kiinnittymistä parannetaan käsittelemällä paikattava alue hapolla sekä sidosaineella. Paikka asennetaan ohuissa kerroksissa, jotka kovetetaan UV-valolla. Lopuksi terävät reunat hiotaan ja paikka kiillotetaan.

Onko suussasi paikkaustarpeita? Tule tarkistamaan tilanne tai paikkaamaan hammas

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista