Implanttihoidon onnistuminen

Hammasimplanttihoito sopii suurimmalle osalle aikuisista. Lapsille ja nuorille implantteja ei suositella ennen kuin leukojen kasvu päättyy, eli noin 18-22 vuoden iässä. Tietyt sairaudet ja tupakointi heikentävät implantin luutumista tai voivat estää sen asentamisen.

Myös implanttia ympäröivä kudos voi tulehtua ientulehduksen tapaan. Implanteilla korvattuja hampaita kannattaakin huoltaa ja puhdistaa huolellisesti onnistuneen hoidon takaamiseksi.

Implanttihoito PlusTerveydessä

Hoito aloitetaan arvioimalla implantin soveltuvuutta. Ensiksi tehdään suun perustutkimus, jossa kartoitetaan hampaiden, ikenien ja suun limakalvojen terveys sekä leukanivelten ja puremalihasten toiminta. Hammasimplantteja ei voida asentaa ennen kuin kaikki suusairaudet on hoidettu.

Kun suu on todettu terveeksi, voidaan varsinainen implanttihoito aloittaa. Hampaista otetaan kipsimallit ja suu röntgenkuvataan. Jos leukaluuta on liian vähän, sitä joudutaan lisäämään luusiirteellä, joka voi olla omaa tai keinoluuta. Implantit asennetaan poraamalla leukaluuhun reikä, reikään tehdään kierteet ja implantti ruuvataan paikalleen. Asennuksen tekee suukirurgi tai implanttihoitoon perehtynyt hammaslääkäri. Hammasimplantin annetaan luutua muutaman kuukauden ajan, minkä jälkeen hammasimplantti paljastetaan ja sen päälle lisätään metallinen jatkeosa. Noin kuukauden kuluttua tästä rakennetaan varsinainen hammasproteesi implantin päälle.

Videolla suu- ja leukakirurgi Juha Paatsama kertoo, miksi implantti kannattaa laittaa:

Voit katsoa myös muita Juhan vinkkejä esimerkiksi implanttileikkaukseen liittyen. Vastaamme moniin implantteja koskeviin kysymyksiin myös artikkelissamme Usein kysyttyä hammasimplanteista.

Varaa aika implanttihoidon arviointikäynnille

Tutustu myös näihin palveluihin