PlusTerveyden hinnasto määrittää yleisimpien hammashoidon toimenpiteiden hinnat ja niistä maksettavat Kela-korvaukset sekä muut veloitukset. Hinnastomme on ohjeellinen ja lopullinen hinta voi poiketa esitetystä. Hinnan määrittelyssä otetaan huomioon työn vaativuusaste, toimenpiteen kesto ja käytettävät materiaalit.

Hinnat ja muut veloitukset saattavat vaihdella aluekohtaisesti. Voit tiedustella hintoja suoraan lähimmältä PlusTerveys-vastaanotoltasi tai varaamalla ajan hammaslääkärille, joka pystyy tutkimuksen jälkeen arvioimaan hammashoidon tarpeesi ja hoidon kustannukset. Toimipistekohtaisia hinnastoja löydät toimipistesivuilta. Toimipisteiltämme voit myös tarkistaa erilaiset maksutapavaihtoehdot.

Yleisimpien hammashoidon toimenpiteiden viitehinnat 

Toimenpide

Viite-
hinta €

Hinta Kela-
korvauksen jälkeen

Hammastarkastus* 79 63,50
Pieni röntgenkuva vastaanottokäynnin yhteydessä 45-51 39-45
Koko hampaiston ja leuan röntgenkuva 113 104
Hampaan paikkaus (paikan koko vaikuttaa hintaan) 89-223 79-200
Keraaminen paikkaus** alk. 320  
Hammaslaminaatti** alk. 700  
Hampaan juurihoito (kokonaishinta***) alk. 320 alk. 283
Puudutus 28,50 25,50
Hampaan poisto alk. 102 alk. 92
Hampaan leikkauksellinen poisto alk. 400 alk. 358
Hammasimplantti** alk. 2200  
Oikomishoito, perinteinen hammasraudoilla** alk. 1500  
Oikomishoito, kalvo-oikomien (ilman hammasrautoja)** alk. 2500  
Purentakisko - hinta sisältää alv. 24 %** alk. 580  
Uniapneakisko/kuorsauskisko - hinta sisältää alv. 24 %** alk. 770  
Hammaskiven poisto suuhygienistillä
(Hinta määräytyy hoitotoimenpiteen ja hoidon keston perusteella.)
69-155 64-137
Hammaskiven poisto hammaslääkärillä
(Hinta määräytyy hoitotoimenpiteen ja hoidon keston perusteella.)
90-224 81-201
Soodapuhdistus (jauhepuhdistus) 69 60
Hampaiden valkaisu vastaanotolla - hinta sisältää alv. 24 % 290  
Hampaiden kotivalkaisu - hinta sisältää alv. 24 % 290  
Palvelumaksu 16,50  
Laskun maksutapalisä 5  
Peruuttamaton poisjäänti**** alk. 57  

* Hammaslääkärin tekemä tutkimus korvataan enintään 20 minuuttia kestävältä tutkimus-toimenpiteeltä kerran joka toinen kalenterivuosi tai hammaslääkärin tutkimuksessaan toteaman vakuutetun terveydentilan edellyttämän tarpeen perusteella kerran kalenteri-vuodessa.

**Kelakorvaus määräytyy toteutuneesta hammaslääkärin työn osuudesta ja vaihtelee hoidon laajudeen mukaan.

***Hampaan juurihoidon kokonaishinta muodostuu useammasta hoitokäynnistä ja toimenpiteestä (mm. juurikanavien avaus, laajennus ja juurentäyttö, lääke, ja puudutus)

****Myöhemmin kuin 24 h ennen sovittua aikaa peruutetusta ajasta varaamme oikeuden veloittaa seuraavasti:
alle 30 min pituisesta varatusta vastaanottoajasta 57 €, 30-60 min varatusta vastaanottoajasta 81,50 €, yli tunnin varatusta vastaanottoajasta 102 €/tunti. Varatun ajan voit perua soittamalla toimipisteeseen tai viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa verkossa PlusPalvelun kautta kohdassa Omat varaukset.

Palvelumaksumme kattaa verkko- ja mobiilipalvelut, puhelinajanvaraus- ja muistutuspalvelut, asiakasneuvonnan puhelimitse ja toimipaikoissa, PlusPalvelun, Kanta-palveluun liittyvät viranomaismaksut sekä viranomaisvaatimuksista syntyvät järjestelmäkustannukset, sähköisen lääkemääräyksen eli eReseptin sekä vastaanottokäynnin järjestämiseen liittyvät toimenpiteet ja suojavarustelut. 

Jos hoidon antaa erikoishammaslääkäri, hintaa voidaan korottaa omaan erikoisalaan kuuluvista hoidoista. Myös kelakorvaus on tällöin korkeampi.

Lääketieteellisin perustein annettu hammashoito on asiakkaalle arvonlisäverotonta. Esteettisen hammashoidon, esimerkiksi hampaiden valkaisun ja esteettisen oikomishoidon hintoihin sisältyy arvonlisävero 24%.

Maksuvälineenä monessa toimipisteessämme voit käyttää pankki- ja luottokortteja, PlusTerveys-lahjakorttiaePassia ja Eazybreakia. Tarjoamme myös rahoituspalvelun. Toimipistekohtaiset maksutapavaihtoehdot voivat vaihdella.

Oikeudet hinnanmuutoksiin pidetään.

Tarjouksia ja ajankohtaista