PlusTerveyden hinnasto määrittää yleisimpien hammashoidon toimenpiteiden hinnat ja niistä maksettavat Kela-korvaukset sekä muut veloitukset. Hinnastomme on ohjeellinen ja lopullinen hinta voi poiketa esitetystä. Hinnan määrittelyssä otetaan huomioon työn vaativuusaste, toimenpiteen kesto ja käytettävät materiaalit.

Hinnat ja muut veloitukset saattavat vaihdella aluekohtaisesti. Voit tiedustella hintoja suoraan lähimmältä PlusTerveys-vastaanotoltasi tai varaamalla ajan hammaslääkärille, joka pystyy tutkimuksen jälkeen arvioimaan hammashoidon tarpeesi ja hoidon kustannukset. Toimipistekohtaisia hinnastoja löydät toimipistesivuilta. Toimipisteiltämme voit myös tarkistaa erilaiset maksutapavaihtoehdot.

Yleisimpien hammashoidon toimenpiteiden viitehinnat 1.11.2021 alkaen

Toimenpide

Viite-
hinta €

Hinta Kela-
korvauksen jälkeen

Hammastarkastus* 85 69,50
Hammasröntgen, Bitewing-kuva sivualueelta 51 45
Panoraamaröntgen 113 104
Hampaiden paikkaus, 1 pinta 88 78
Hampaiden paikkaus, 2 pintaa 146 129
Hampaiden paikkaus, 3 pintaa 175 156
Hammasterä tai -kruunu paikka-aineesta 223 200
Juurihoito, hampaan juurikanavien avaus ja laajennus / alkaen 125 115
Juurihoito, juurentäyttö, 1-juurikanavainen hammas 83 74
Puudutus 28 25
Hampaan poisto 101 91
Hammaskiven poisto suuhygienistillä
(Hinta määräytyy hoitotoimenpiteen ja hoidon keston perusteella.)
69-155 60-132
Hammaskiven poisto hammaslääkärillä
(Hinta määräytyy hoitotoimenpiteen ja hoidon keston perusteella.)
60-224 54-201
Palvelumaksu** 12,50  
Peruuttamaton poisjäänti*** alk. 54  
Laskun maksutapalisä 5  

* Hammaslääkärin tekemä tutkimus korvataan enintään 20 minuuttia kestävältä tutkimus-toimenpiteeltä kerran joka toinen kalenterivuosi tai hammaslääkärin tutkimuksessaan toteaman vakuutetun terveydentilan edellyttämän tarpeen perusteella kerran kalenteri-vuodessa.

**Palvelumaksumme kattaa verkko- ja mobiilipalvelut, puhelinajanvaraus- ja muistutuspalvelut, asiakasneuvonnan puhelimitse ja toimipaikoissa, PlusPalvelun, Kanta-palveluun liittyvät viranomaismaksut sekä viranomaisvaatimuksista syntyvät järjestelmäkustannukset, sähköisen lääkemääräyksen eli eReseptin sekä vastaanottokäynnin järjestämiseen liittyvät toimenpiteet ja suojavarustelut.

***Myöhemmin kuin 24 h ennen sovittua aikaa peruutetusta ajasta varaamme oikeuden veloittaa seuraavasti:
alle 30 min pituisesta varatusta vastaanottoajasta 54 €, 30-60 min varatusta ajasta 80€, yli tunnin varatusta vastaanottoajasta 100€/tunti. 
Varatun ajan voit perua soittamalla toimipisteeseen tai viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa verkossa PlusPalvelun kautta kohdassa Omat varaukset.

Jos hoidon antaa erikoishammaslääkäri, hintaa voidaan korottaa omaan erikoisalaan kuuluvista hoidoista. Myös kelakorvaus on tällöin korkeampi.

Lääketieteellisin perustein annettu hammashoito on asiakkaalle arvonlisäverotonta. Esteettisen hammashoidon, esimerkiksi hampaiden valkaisun ja esteettisen oikomishoidon hintoihin sisältyy arvonlisävero 24%.

Maksuvälineenä monessa toimipisteessämme voit käyttää pankki- ja luottokortteja, PlusTerveys-lahjakorttiaePassia ja Eazybreakia. Tarjoamme myös rahoituspalvelun. Toimipistekohtaiset maksutapavaihtoehdot voivat vaihdella.

Oikeudet hinnanmuutoksiin pidetään.

Tarjouksia ja ajankohtaista