PlusTerveyden hinnasto määrittää yleisimpien hammashoidon toimenpiteiden viitehinnat ja niistä maksettavat Kela-korvaukset sekä muut veloitukset. 

Hinnastomme on ohjeellinen ja lopullinen hinta voi poiketa esitetystä. Hinnan määrittelyssä otetaan huomioon hoidon vaativuusaste, toimenpiteen kesto, sekä vastaanottotoiminnasta aiheutuvat kustannukset. Tarkka kustannusarvio voidaan antaa vain tutkimuksen perusteella.

Hinnat ja muut veloitukset saattavat vaihdella aluekohtaisesti. Voit tiedustella hintoja suoraan lähimmältä PlusTerveys-vastaanotoltasi tai varaamalla ajan hammaslääkärille, joka pystyy tutkimuksen jälkeen arvioimaan hammashoidon tarpeesi ja hoidon kustannukset. Toimipistekohtaisia hinnastoja löydät toimipistesivuilta. Toimipisteiltämme voit myös tarkistaa erilaiset maksutapavaihtoehdot.

Yleisimpien hammashoidon toimenpiteiden viitehinnat

Toimenpide
Hinta (€)
Hinta Kela-korvauksen jälkeen (€)
Perushammashoito
Hammastarkastus
81
51

Hammastarkastus on suun terveystarkastus, johon kuuluu hampaiden, purennan, ikenien ja suun limakalvojen tutkimus.

Hammaslääkärin tekemä tutkimus korvataan enintään 20 minuuttia kestävältä tutkimukselta kerran joka toinen kalenterivuosi tai hammaslääkärin tutkimuksessa toteaman terveydentilan edellyttämän tarpeen perusteella kerran kalenterivuodessa.

Varaa aika

Hammassärky, tapaturma tai lohkeama
alk. 95
alk. 85

Hammassäryn syy on tärkeä selvittää aina, vaikka kipu laantuisikin. Hammassärky on merkki tarpeesta hakeutua hammaslääkärin vastaanotolle.

Hampaan lohkeama kannattaa korjata mahdollisimman pian.

Hammastapaturman sattuessa hakeudu hammaslääkäriin mahdollisimman pian.

Varaa aika

Hampaan paikkaus
95-240,50
85—217,50

Hampaiden paikkaus on hammaskudoksen korvaamista täyteaineella, jota kutsutaan paikaksi. Täyteaineen materiaalit vaihtelevat ja materiaali päätetään tapauskohtaisesti paikattavan kohteen ja potilaan mieltymysten mukaan. Yhdistelmämuovi on yleisin paikkamateriaali, mutta myös muita materiaaleja sekä menetelmiä on tarjolla.

Paikan koko vaikuttaa hintaan.

Keraaminen paikkaus
alk. 340

Keraaminen paikka valmistetaan hammaslaboratoriossa tai jopa suoraan paikan päällä jäljennöksen perusteella ja sen ulkonäkö pystytään suunnittelemaan hyvin tarkasti ja yksilöllisesti. Paikkauksessa usein käytettävä lasikeraami on läpikuultavaa ja hyvin muokattavissa olevaa materiaalia. Keraamisista paikosta pystytään tekemään aivan aidon alkuperäisen hampaan näköiset.

Paikan koko vaikuttaa hintaan.

Kela-korvaus määräytyy toteutuneesta hammaslääkärin työn osuudesta ja vaihtelee hoidon laajuuden mukaan.

Puudutus
32
29

Yläleuan hampaita puuduttaessa ainoastaan hoidettavat hampaat puudutetaan. Alaleuan puudutusta kutsutaan johtopuudutukseksi. Johtopuudutuksessa puudutuksen vaikutus ulottuu koko hoidettavan alaleuan puoliskon alueelle. Puudutus vaikuttaa myös jonkin verran kieleen sekä huuleen.

Pintapuudutuksessa puudutusaine on joko geelimäisessä muodossa tai suihkeena. Pintapuudutuksella voidaan lieventää esimerkiksi hammaskivenpoiston aikana ikenissä tuntuvaa kipua.

Hampaan juurihoito
alk. 272
alk. 253

Varsinainen juurihoito aloitetaan poraamalla hampaan kruunusta eli purupinnasta yhteys hampaan ytimeen. Hampaan juurikanavat puhdistetaan ja desinfioidaan bakteereja tuhoavalla huuhteluaineella.  Kuollut ja tulehtunut ydinkudos poistetaan juurihoitoinstrumenteilla. Puhdistetut juurikanavat täytetään ensiksi bakteereja tuhoavalla lääkeaineella, joka jätetään vaikuttamaan muutaman viikon ajaksi. Lopullinen täyttö tehdään juuritäytemateriaalilla, joka täyttää juurikanavat tiiviisti, estää bakteerien etenemisen kanaviin ja näin ehkäisee hampaan uudelleen tulehtumista. Lopuksi hammas paikataan.

Juurihoito vaatii yleensä 2-4 hoitokertaa muutaman viikon välein.

Hampaan juurihoidon kokonaishinta muodostuu useammasta hoitokäynnistä ja toimenpiteestä (mm. juurikanavien avaus, laajennus ja juurentäyttö, lääke, ja puudutus).

Hampaan poisto
alk. 115
alk. 105

Hoito aloitetaan tutkimalla ja röntgenkuvaamalla suu sekä poistettava hammas. Hampaan poistosta tehdään tarkka hoitosuunnitelma. Ennen poistoa hammas puudutetaan, joten toimenpide on täysin kivuton.

Hinta määräytyy toimenpiteen vaativuuden mukaan.

 

Pienet röntgenkuvat vastaanottokäynnin yhteydessä
27-54
24-51

Hampaiden röntgenkuvauksella havaitaan muuten vaikeasti löydettävissä olevia suun sairauksia, hyödyntäen kudoksia läpäisevää röntgensäteilyä.

Usein hammastarkastuksen yhteydessä tehty Bite-Wing –kuvaus auttaa hampaiston vaikeasti havaittavien alueiden tutkimisessa. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi hammasvälit.

Toinen yleisesti käytetty kuvausmenetelmä on periapikaalikuva, jolla saadaan kuva sekä hampaasta että hampaan juuresta. Sitä käytetään paljon karieksen, eli reikiintymisen, hampaan juurten tulehduksien sekä kiinnityskudossairaus parodontiitin tutkimiseen.

Koko hampaiston ja leuan röntgenkuva
115
106

Kuvauksella pystytään tutkimaan suun yleistä terveydentilaa laajalta alueelta samanaikaisesti. Yhdellä kuvalla saadaan tietoa esimerkiksi ylä- ja alaleuan luurakenteista, leukanivelistä sekä poskionteloista.

Hammasimplantti ja protetiikka
Hammasimplantti
alk. 2400

Hammasimplantin asennuksessa leukaluuhun asennetaan titaaninen ruuvi, joka korvaa puuttuvan hampaan juuriosan ja ruuvin päälle rakennetaan hammaskruunu, -silta tai muu proteesi. Yhdellä implantilla pystytään korvaamaan useampi vierekkäinen hammas.

Hammaslaminaatti
alk. 700

Hammaslaminaatit ovat hampaiden pinnalle kiinnitettäviä posliinikuoria, joilla pystytään korjaamaan monia erilaisia esteettisiä virheitä hampaissa.

Kelakorvaus määräytyy toteutuneesta hammaslääkärin työn osuudesta ja vaihtelee hoidon laajuuden mukaan.

Keraaminen kruunu
alk. 650

Hammaskruunulla voidaan korjata tai korvata yksittäisen hampaan ikenen päällä oleva näkyvä osa. Se liitetään pysyväksi osaksi luonnollista hammasta, hampaan omaan juureen tai keinojuureen eli implanttiin.

Oikomishoito
Oikomishoito perinteisillä oikomiskojeilla
alk. 1500

Käyvät kaikkeen oikomishoitoon.

Kiinteisiin kojeisiinkin löytyy melko huomaamattomia vaihtoehtoja ja joissakin tapauksissa ne voidaan kiinnittää hampaiden sisäpinnoille.

Oikomishoito oikomiskalvoilla
alk. 2500

Oikominen tapahtuu ilman perinteisiä oikomiskojeita.

Kalvoilla voidaan hoitaa hampaiden lieviä ja keskivaikeita asentovirheitä. Kalvoilla voidaan saavuttaa esimerkiksi suora hammasrivi tai kääntää tiettyä huonossa asennossa olevaa hammasta.

Purentavaivojen hoito
Purentakisko, sis. alv 24 %
alk. 600

Purentakisko valmistetaan yksilöllisesti potilaan hampaisiin sopivaksi ja se auttaa purentalihaksia rentoutumaan sekä suojaa hampaita kulumiselta esimerkiksi narskuttelun yhteydessä.

Kelakorvaus määräytyy toteutuneesta hammaslääkärin työn osuudesta ja vaihtelee hoidon laajuuden mukaan.

Purentalihasten hieronta 15-60 min (suuhygienistin suorittamana)
35-110

Purentalihasten hierontahoidolla pyritään poistamaan lihaskireyksiä ja purentalihasten toimintahäiriöiden aiheuttamia jännitystiloja kasvojen, pään ja leukojen alueelta.

Suuhygienistin palvelut
Hammaskiven poisto suuhygienistillä
74-169
65-146

Iensairauksia hoidetaan poistamalla plakkia ja hammaskiveä hampaiden pinnoilta ja ientaskuista.

Hinta määräytyy hoitotoimenpiteen ja hoidon keston perusteella.

Kela-korvaus suuhygienistin tekemästä hammaskiven poistosta edellyttää yksityisen hammaslääkärin lähetettä hammaskiven poistoon.

Varaa aika

Soodapuhdistus (jauhepuhdistus)
74,50
65,50

Sooda- tai jauhepuhdistuksella kirkastetaan hymyä poistamalla värjäytymiä hampaiden pinnasta. Se on tehokas, mutta hampaiden valkaisua hellävaraisempi keino päästä eroon esimerkiksi kahvin, teen tai tupakoinnin aiheuttamista pinnallisista värjäytymistä

Toimenpide kestää noin puoli tuntia.

Hampaiden kotivalkaisut
Kotivalkaisu, sis. yksilölliset valkaisulusikat, sis. alv 24 %
306

Vastaanotolla tehtävät yksilölliset kotivalkaisulusikat, jotka valmistetaan hampaista otettavien jäljennösten mukaan. Valkaisulusikoilla tarkoitetaan omaan suuhun sopivia muotteja, joihin annostellaan sopiva määrä valkaisuainetta. Valkaisumuotteihin voi ostaa valkaisuainetta hammaslääkäriasemilta.

Ennen kuin hampaat voidaan valkaista, tarkistetaan että hampaat ja ikenet ovat hyvässä kunnossa. Sen vuoksi hampaiden valkaisu usein aloitetaan arviointikäynnillä.

Opalescence Go - heti valmis valkaisulusikka, sis. alv 24 %
12

Valmis 6 % vetyperoksidipohjainen valkaisulusikka. Yksi paketti sisältää lusikat molempiin hammaskaariin.

Opalescence Go on hyvä tapa joko aloittaa hampaiden valkaisu tai ylläpitää aiemmin hammashoidon vastaanotolla tehtyä valkaisua.

Hampaiden vastaanottovalkaisut
Kevytvalkaisu hoitokäynnin yhteydessä (15 min), sis. alv 24 %
68

Hampaiden kevytvalkaisukäynnillä suuhun levitetään valkaisuainetta, jota tehostetaan valolla. Toimenpide voidaan toistaa useita kertoja vuodessa. Hampaiden kevytvalkaisu sopii hyvin herkille hampaille, sillä se on hellävarainen ja lyhyen käsittelyajan vuoksi asiakkaalle miellyttävä menetelmä.

Kevytvalkaisu (30 min), sis. alv 24 %
100

Hampaiden kevytvalkaisukäynnillä suuhun levitetään valkaisuainetta, jota tehostetaan valolla. Toimenpide voidaan toistaa useita kertoja vuodessa. Hampaiden kevytvalkaisu sopii hyvin herkille hampaille, sillä se on hellävarainen ja lyhyen käsittelyajan vuoksi asiakkaalle miellyttävä menetelmä.

Perusvalkaisu, sis. alv 24 %
255
Tehovalkaisu, sis. alv 24 %
349

Hampaiden tehovalkaisu on erittäin tehokas ja turvallinen tapa kaunistaa hymyä. Yksi Tehovalkaisu-hoitokäynti sisältää kolme hampaiden valkaisukierrosta. 

Laservalkaisu, sis. alv 24 %
359

Laservalkaisussa käytetään valkaisuun kehitettyä laservalotinta sekä valkaisuainetta. Valotin saa hampaan vaalenemaan samanaikaisesti sekä hampaan kiilteessä, että hammasluussa. Tämä mahdollistaa tehokkaan valkaisun. Laservalotin on kehitetty pelkästään valkaisuun, joten se on täysin turvallinen eikä aiheuta haittavaikutuksia.

Pikasuojakäsittely
26,50

Pikasuojakäsittely suojaa hampaita värjääviltä aineilta valkaisutoimenpiteiden jälkeen. Pikasuojakäsittelyn ansiosta voit kuitenkin ruokailla normaalisti jo kahden tunnin kuluttua valkaisusta. Pikasuojakäsittelyn voi tehdä minkä tahansa hampaiden valkaisun jälkeen.

Muut hoidot ja palvelut
Uniapneakisko/kuorsauskisko, sis. alv 24 %
alk. 850

Hammaslääkärin räätälöimä uniapneakisko eli kuorsauskisko antaa usein erittäin hyvän avun lievässä uniapneassa. Kisko avaa hengitysteitä unen aikana ja helpottaa ilman kulkua. Kiskohoito on hyvä keino hoitaa myös pelkkää kuorsausta.

PerioSafe -entsyymitesti
42

PerioSafe on sylkitesti, joka antaa tietoa suun ja ikenien terveydestä. Sen avulla voidaan havaita suun tulehdustila, joka on vielä oireeton eikä näkyvissä. PerioSafe-testi voidaan tehdä hammastarkastuksen tai hammaskiven poiston yhteydessä erikseen sovittaessa.

Lue lisää PerioSafe -entsyymitestistä

Hammaskoru ja kiinnitys, kulta/valkokulta
109

Hammaskoru on hampaan pintaan kiinnitettävä koru. Kiinnittämisen suorittaa suuhygienisti. Koruja on paljon erilaisia ja niitä valmistetaan eri materiaaleista, joten jokainen voi valita korun omien mieltymysten mukaan.

Toimenpide sisältää kiinnityksen sekä korun.

Hammaskoru ja kiinnitys, timantti
83

Hammaskoru on hampaan pintaan kiinnitettävä koru. Kiinnittämisen suorittaa suuhygienisti. Koruja on paljon erilaisia ja niitä valmistetaan eri materiaaleista, joten jokainen voi valita korun omien mieltymysten mukaan.

Toimenpide sisältää kiinnityksen sekä korun.

Hammaskorun kiinnitys (ei sisällä takuuta)
53

Hammaskoru on hampaan pintaan kiinnitettävä koru. Kiinnittämisen suorittaa suuhygienisti. Koruja on paljon erilaisia ja niitä valmistetaan eri materiaaleista, joten jokainen voi valita korun omien mieltymysten mukaan.

Toimenpide sisältää vain pelkän kiinnityksen.

Arviointikäynnit

Eri palveluiden arviointikäynneistä saat lisätietoa toimipistesivuilta.

Muuta
Palvelumaksu - hammaslääkäripalvelut
19,90

Palvelumaksu kattaa verkko- ja mobiilipalvelut, puhelinajanvaraus- ja muistutuspalvelut, asiakasneuvonnan puhelimitse ja toimipaikoissa, PlusPalvelun, Kanta-palveluun liittyvät viranomaismaksut sekä viranomaisvaatimuksista syntyvät järjestelmäkustannukset, sähköisen lääkemääräyksen eli eReseptin sekä vastaanottokäynnin järjestämiseen liittyvät toimenpiteet. 

Palvelumaksu (suuhygienistipalvelut)
16,50

Palvelumaksu kattaa verkko- ja mobiilipalvelut, puhelinajanvaraus- ja muistutuspalvelut, asiakasneuvonnan puhelimitse ja toimipaikoissa, PlusPalvelun, Kanta-palveluun liittyvät viranomaismaksut sekä viranomaisvaatimuksista syntyvät järjestelmäkustannukset, sähköisen lääkemääräyksen eli eReseptin sekä vastaanottokäynnin järjestämiseen liittyvät toimenpiteet. 

Laskun maksutapalisä
5
Ajan peruminen
Peruuttamattomasta tai liian myöhään (alle 24h ennen vastaanottokäyntiä) perutusta vastaanottokäynnistä laskutamme alkaen 62 €/30 min, varatun vastaanottoajan mukaisesti.

Lääketieteellisin perustein annettu hammashoito on asiakkaalle arvonlisäverotonta. Esteettisen hammashoidon, esimerkiksi hampaiden valkaisun ja esteettisen oikomishoidon hintoihin sisältyy arvonlisävero 24%.

Oikeudet hinnanmuutoksiin pidetään.

Poikkeukset hintoihin 

Lauantaisin ja pyhäpäivien aattoina voimme veloittaa 16% korotetun hinnan, sekä sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 40% korotetun hinnan toimipisteen normaalista hinnastosta.

Jos hoidon suorittaa erikoishammaslääkäri omalla erikoisalallaan, hintaa voidaan korottaa 30 %, jolloin myös kelakorvaus on hinnastossa mainittua korkeampi. 

Maksutavat

Maksuvälineenä suurimassa osassa toimipisteitämme voit käyttää käteistä, pankki- ja luottokortteja, PlusTerveys-lahjakorttia, ePassia, Smartum Terveysetua sekä Edenred Terveys -etua. Tarjoamme myös Svea-rahoituspalvelun.

Ajan peruutus

Ajan hammashoitoon voi perua sähköisesti 24 tuntia ennen varattua aikaa Pluspalvelussa tai muulloin soittamalla vastaanotolle aukioloaikojen mukaisesti. Lue lisätietoja hammashoitoajan peruuttamisesta.

Tarjouksia ja ajankohtaista