Oikomishoito vaatii motivaatiota ja pitkäjänteisyyttä. Oikominen alkaa suunnittelulla, jossa selvitetään asiakkaalle soveltuvat hoitovaihtoehdot ja tehdään kustannusarvio. Oikomishoidon kesto riippuu toimenpiteen laajuudesta ja toivotusta lopputuloksesta. Aikuisella yhden hampaan asento pystytään korjaamaan muutamassa kuukaudessa, mutta laajemmat hoidot voivat viedä 2-3 vuotta. Lapsilla oikomishoito kestää yleensä pari vuotta.

Lue tästä lisää aikuisten tai lasten oikomishoidosta.

Hampaiden puhdistus oikomishoidon aikana

Hampaiden puhdistus hoidon aikana on erityisen tärkeää. Etenkin kiinteät oikomiskojeet vaikeuttavat puhdistamista, mikä tarkoittaa, että puhdistus tulee tehdä huolellisemmin, jotta pääsee samaan lopputulokseen kuin aiemmin. Hampaat altistuvat kiinteiden kojeiden vuoksi reikiintymiselle ja kiinnikkeiden viereiset ikenet voivat tulehtua helpommin. Puhdistaminen vaatii hoidon aikana enemmän huomiota.

Oikomishoito PlusTerveydessä

Yleisin tapa hampaiden oikomiseen ovat kiinteät oikomiskojeet eli perinteiset ”hammasraudat”. Nämä ovat yleensä metallinvärisiä tai hampaidenvärisiä keraamisia kiinnikkeitä. Kiinteitä oikomiskojeita käytetään etenkin purentahäiriöiden korjaamiseen ja se on yleisin lasten hampaiden oikomishoitoon käytetty menetelmä.

Myös esteettinen oikomishoito on mahdollista PlusTerveydessä. Esteettisessä hoidossa keskitytään parantamaan hammasrivistön ulkonäköä suoristamalla ja siirtämällä hampaita. Näillä hoitomenetelmillä pystytään saavuttamaan kauniimpi hymy vaivattomammin ja huomaamattomammin. Myös kaikessa esteettisessä hammashoidossa on suun terveys etusijalla, eli suun tulee olla hyvin hoidettu ennen kuin esteettisiä parannuksia ryhdytään tekemään.

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista