Näin kalvo-oikomishoito etenee

Hoidon alkaessa hammaslääkäri määrittää hoidon tarpeen ja varmistaa, että kalvo-oikominen soveltuu juuri sinun tilanteeseesi. Seuraavaksi hampaistosta otetaan jäljennökset tai hampaat kuvataan suuskannerilla, minkä perusteella tehdään hoitosuunnitelma. Kalvo-oikomisen tukena toimii tietokoneohjelma, joka suunnittelee hampaistoon istuvat yksilölliset oikomiskalvot. Tietokonesimulaation avulla pääset heti näkemään tehtävän muuutoksen hoidon alkutilanteesta aina lopputulokseen saakka!

Hoidon aikana käytetään useampia eri kalvoja, joita vaihdetaan tiukempiin 1-2 viikon välein, riippuen hoitosuunnitelmasta. Kalvot siirtävät hampaita vähitellen haluttuun asentoon ja oikominen on hellävaraista ja huomaamatonta. Jokainen kalvo on suunniteltu siirtämään hampaita oikealla voimalla ja sopivan verran. Kalvoa vaihdetaan, kun edellinen on tehnyt työnsä. Kalvot valmistetaan yksilöllisesti potilaan hampaiden mukaan ja ne ovat helposti irrotettavissa, esimerkiksi ruokailun ajaksi. Kalvoja kannattaa kuitenkin pitää ahkerasti, jotta toivottu lopputulos saavutetaan.

Kalvo-oikomisen kesto vaihtelee tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttaa hoidon laajuus ja monimutkaisuus sekä toivottu lopputulos. Keskimääräinen hoitoaika on 6-9 kuukautta, mutta se voi kestää myös kauemmin. Helpoimmat hoidot saatetaan saada tehtyä jopa kolmessa kuukaudessa.

Kalvo-oikomishoito PlusTerveydessä

Kalvo-oikomiseen käytettyjä menetelmiä PlusTerveydessä ovat muun muassa Invisalign, SureSmile ja Clear Correct. Kalvo-oikomishoitoa tehdään useilla PlusTerveyden toimipisteillä. Etsi täältä sinulle sopiva toimipiste kalvo-oikomiseen, ja tule keskustelemaan oikomishoidon mahdollisuuksista.

Lue myös usein kysytyt kysymykset kalvo-oikomisesta

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista