Aikuisilla on erilaisia tarpeita oikomishoitoon. Oikomishoidolla voidaan esimerkiksi korjata purenta- tai asentovirheitä ja niistä aiheutuvia toiminnallisia ongelmia. Lisäksi oikomishoitoa tehdään aikuisille esteettisistä syistä. Oikomishoidon avulla pystytään suoristamaan yksittäisiä tai useampia hampaita ja kaunistamaan hammasrivistöä, tai vaikka erottamaan hampaita, joiden välit ovat liian ahtaita puhdistamiseen.

Hampaiden oikomishoidon menetelmät vaihtelevat eri toimipisteissämme. Jos olet kiinnostunut jostain tietystä palvelusta, voit tiedustella sitä lähimmältä PlusTerveys-asemaltasi tai tarkistaa eri toimipisteiden palvelut heidän verkkosivuilta.

Erilaiset oikomishoitopalvelut PlusTerveydessä

Inman Aligner

  • Irrotettavissa oleva oikomiskoje, joka on tarkoitettu ala- ja yläetuhampaiden lievien asentovirheiden hoitoon.

Kalvo-oikominen, kuten Invisalign tai Clear Correct

  • Sopii parhaiten lievien ja keskivaikeiden asentovirheiden hoitamiseen.
  • Läpinäkyvillä ja huomaamattomilla oikomiskalvoilla mahdollistetaan mukavampi käyttö.

Kiinteät oikomiskojeet

  • Käyvät kaikkeen oikomishoitoon.
  • Kiinteisiin kojeisiinkin löytyy melko huomaamattomia vaihtoehtoja ja joissakin tapauksissa ne voidaan kiinnittää hampaiden sisäpinnoille.

 

Monille aikuisena oikomishoitoa tarvitseville potilaille on lapsena tehty oikomishoitoa ja he tulevat vastaanotolle korjaamaan palautuneita virheasentoja. Hampaiden oikomishoidon jälkeen vaaditaankin joko kiinteitä tai irtonaisia retentio-lankoja, jotka ylläpitävät korjattuja asentoja ja suoristettuja hammasrivejä.

Voisiko oikomishoidosta olla sinulle apua? Voit varata meille ajan hammastarkastukseen tai esimerkiksi esteettisen hoidon ensikäyntiin, ja pohtia yhdessä hammaslääkärimme kanssa sinulle sopivinta vaihtoehtoa.

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista