Lapsilla purentahäiriö voi haitata hampaiston normaalia kehitystä ja toimintaa. Virheellinen purenta voi aiheuttaa pään ja kasvojen kipua ja ruoan pureskelu voi olla hankalaa. Purentahäiriö johtuu usein perinnöllisistä tekijöistä ja voi olla erittäin kiusallinen vaiva, jota kannattaa ryhtyä hoitamaan hyvissä ajoin. Purentavikoja korjataan usein oikomishoidolla. Tavallisin aika oikomishoidon aloittamiseen lapsilla on 9-12 vuoden ikä, kun leukojen kasvuun voidaan vielä vaikuttaa. Tätä aikaisemminkin voidaan oikomishoito aloittaa, jos syynä on esimerkiksi ristipurenta. Hoidon voi aloittaa myös myöhemmällä iällä ja usein se on tarpeen ja yleistä myös aikuisilla.

Yleinen tapa hampaiden oikomiseen ovat kiinteät oikomiskojeet eli perinteiset ”hammasraudat”. Nämä ovat yleensä metallinvärisiä tai hampaidenvärisiä keraamisia kiinnikkeitä. Kiinteitä oikomiskojeita käytetään etenkin juuri purentahäiriöiden korjaamiseen. Oikomishoito kestää yleensä muutaman vuoden.

Lasten oikomishoito PlusTerveydessä

Lasten oikomishoitoa tehdään PlusTerveydessä niillä toimipisteillä, joissa työskentelee oikomishoidon erikoishammaslääkäri. Täältä löydät lähimmät lasten oikomishoitoa tarjoavat hammaslääkäriasemamme yhteystietoineen.

 

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista