PerioSafe-sylkitesti kertoo nopeasti, onko suussasi näkymätön ja oireeton tulehdus.

PerioSafe on sylkitesti, joka antaa tärkeää tietoa suun ja ikenien terveydestä vain 10 minuutissa. Testitulos kertoo olemassa olevasta ien- ja kiinnityskudostulehduksesta, mutta ennen kaikkea se paljastaa vielä piilevän tulehduksen. Testi hyödyntää uusinta suomalaista tutkimustietoa suun entsyymeistä ja immuunijärjestelmään kohdistuvasta kuormituksesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin hammashoidon yhteydessä.

PerioSafe-testi on käytössä useissa PlusTerveyden toimipisteissä. Käytössämme oleva PerioSafe-testin uusin, digitaalinen menetelmä antaa tarkan numeerisen mittaustuloksen suusi tilanteesta. Joissain toimipisteissämme meillä on käytössä PerioSafe-tikkutesti, joka kertoo yleisemmällä tasolla, onko suussa piilevää tulehdusta.

Teemme sinulle testituloksen perusteella henkilökohtaisen ennakoivan hoidon ohjelman, jonka avulla ehkäiset ientulehduksen vaikutuksia jo ennen kuin ne ovat silmin havaittavissa tai muutoin haitaksi terveydellesi.

PerioSafe-testi on hyvä apu suusi terveydentilan kartoituksessa, testi kannattaakin tehdä osana hammastarkastusta suuhygienistillä tai hammaslääkärillä.

Miksi suun terveyttä kannattaa testata?

Koska suun tulehdus ei aina oireile, ja matala-asteinenkin suun tulehdus vaikuttaa, myös oireettomana:

  • koko kehon yleisterveyteen
  • diabeteksen, reuman sekä sydän- ja verisuonitautien hoitotulokseen
  • hedelmällisyyteen
  • suorituskykyyn
  • iensairauksien kehittymiseen


Jos haluat selvittää oman suusi terveydentilan PerioSafe-testillä, suosittelemme olemaan yhteydessä sinulle sopivaan hammaslääkäriasemaan, sillä testin voi tehdä esimerkiksi ennen hammastarkastusta tai hammaskiven poistoa. Verkkoajanvarauksestamme löydät vapaita aikoja PerioSafe-testiin hampaiden puhdistuksen yhteydessä. Vastaanotolle tullessa on hyvä muistaa, että 30 minuuttia ennen testin tekoa ei voi syödä, jauhaa purkkaa, harjata hampaita tai purskutella suuta.

Tarjouksia ja ajankohtaista