Vinkkejä hyvään hampaiden hoitoon

Puhtaat hampaat ja raikas suu ovat jokaiselle tärkeät. Hyvä hammasharja on pehmeä ja sopivan pieni, niin että se mahtuu puhdistamaan takimmaisetkin hampaat ienrajaan asti. 

Harjaa hampaasi aamulla ja illalla, kuitenkin vähintään kerran päivässä. Tapa, jolla harjaat ei ole pääasia, vaan se, että saat joka kohdan puhtaaksi. Hampaita ei kuitenkaan pidä puhdistaa liian kovakouraisesti. Sähköhammasharja on hyvä apuväline. Sen etuja ovat pieni, pehmeä harjasosa ja harjan tekemä harjausliike. Sähköhammasharjaakaan ei saa painaa liikaaa ikeniä vasten. 

Käytä aina fluorihammastahnaa. Hammastahnan fluori vahvistaa hampaita reikiintymistä vastaan ja sen puhdistavat aineosat pitävät hampaat valkoisina. Hammastahnaa riittää herneen kokoinen nokare. 

Muista puhdistaa hampaiden välit. Jos ikenet vuotavat verta, puhdista entistä paremmin. Ellei vuoto parane viikossa, kysy neuvoa hammaslääkäriltäsi. Hampaissasi on luultavasti hammaskiveä, joka täytyy poistaa, jotta ikenet voisivat parantua. 

Tarkista tulos. Raikas suu ja sileinä kieleen tuntuvat hampaat ovat suun puhtauden merkkejä. Apteekista saatavilla väritableteilla voit tarkistaa, mitkä kohdat sinun tulisi puhdistaa vielä tarkemmin. 

Kysy hammaslääkäriltä lisäohjeita. Nykyisin ei pieniä hampaan pinnassa eli kiilteessä olevia reikiä paikata, vaan ne pyritään pysäyttämään ehkäisevällä hoidolla. Pieniä reiänalkuja on mahdotonta itse huomata ainakaan hampaiden väleistä. Siksi on tärkeää käydä säännöllisesti hammaslääkärin tarkastuksessa. Näin voi välttyä monen reiän etenemiseltä paikattavaan kuntoon.

Jännittääkö hammaslääkärissä?

Suu on ihmiselle hyvin yksityinen ja monella tarvoin tärkeä alue. Suun kauneus on paljon merkittävämpi tekijä kuin tulemme edes ajatelleeksi, sillä kuuntelija katsoo useimmiten puhujan suuhun. Hoitamattomat hampaat hävettävät eikä nauraa uskalla muulloin kuin yksin ollessa. Lisäksi suun terveys on merkittävä osa ihmisen kokonaisterveyttä, joten suusta ja hampaista on tärkeää huolehtia hyvin.

Me autamme sinua pääsemään irti hammaslääkäripelostasi. Vastaanotollemme voi tulla aluksi vain juttelemaan ja juomaan vaikkapa kupin kahvia. Hammashoidossa käytämme apuna muun muassa rentoutusta, rauhoittavaa esilääkitystä ja nukutusta. Teemme hoitotilanteesta mahdollisimman rauhallisen ja miellyttävän. Käyttämällä moderneja kivunpoistomenetelmiä, voimme luvata kivutonta hammashoitoa. 

Tavoitteemme on hoitaa aina sekä asiakkaamme suu kuntoon että poistaa hammaslääkäripelko