Suukirurgiaa vaativia hoitoja on monia

Vaikeammat hampaiden poistot tehdään leikkaamalla. Tyypillinen kirurgiaa vaativa hampaan poistoon liittyvä toimenpide on viisaudenhampaan poistoleikkaus. Myös hammasimplantin eli keinojuuren asennus on suukirurginen toimenpide. Yleensä implanttihoito tehdään hammaslääkärin, suukirurgin ja hammasteknikon yhteistyönä. Suukirurgialla hoidetaan myös limakalvosairauksia, otetaan limakalvomuutoksista koepaloja sekä poistetaan esimerkiksi tulehduksen seurauksena muodostuneita kystoja.

Suukirurgia PlusTerveydessä

Hammaslääkäri voi kirjoittaa lähetteen suu- ja leukakirurgin vastaanotolle kirurgiaa vaativan toimenpiteen suorittamiseksi. Kirurgi tutkii potilaan suun ja toimenpiteen kohteen tarkasti sekä laatii hoitosuunnitelman oman sekä hammaslääkärin tutkimuksen perusteella. Tämän jälkeen kirurgi suorittaa toimenpiteen.

Jos sinulla on suun terveyteen liittyviä vaivoja, jotka saattavat tarvita suukirurgisia toimenpiteitä, ole ensin yhteydessä hammaslääkäriisi. Voit varata ajan lähimpään PlusTerveyden toimipisteeseen, jotta vaivasi saadaan tutkittua ja tämän perusteella voimme suunnitella jatkoa hoidollesi.