Monet kasvojen ja pään alueen kiputiloista voidaan selvittää hammaslääkärin vastaanotolla. Kuopion Hymyhampaassa on aloittanut kipuklinikka, joka auttaa sinua kasvokipuihin liittyvissä ongelmissa.  

Niskajumit, päänsärky, korvakivut ynnä muut pään ja suun alueen kiputilat voivat olla lähtöisin purentaelimistön toimintahäiriöistä. Lisäksi purentavaivoihin voi liittyä muun muassa narskuttelua, hampaiden ja paikkojen lohkeilua, leuan väsymistä  ja hampaiden kulumista. Oireet ovat moninaisia; puremalihaksissa ja leukanivelissä voi tuntua kipua tai arkuutta, ja puremalihaskivut taas liittyvät usein niska-hartiaseudun kiputiloihin. Kasvojen, leukojen, hampaiden ja suun alueen kivun taustalla voi olla myös hermovaurio ja vastaavasti hermovaurion seuraamuksena voi ilmetä erilaisia tuntohäiriöitä.  

Useimmat kasvojen alueen kivuista hoituvat itsestään tai tavanomaisin hoitokeinoin. Esimerkiksi särkylääkkeet ja erilaiset hammashoidon toimenpiteet, kuten purentakiskohoito, voivat auttaa. Hermoperäisessä kiputilassa varhainen lääkehoidon aloitus on erityisen tärkeää kivun pitkittymisen ja kroonistumisen ehkäisemiseksi. 

Uutena kivunhoitomenetelmänä on laser, joka tuo lievitystä kasvojen alueen lihas-, nivel –ja hermokipuihin.

Moni potilas on kokenut laserin vähentäneen ja jopa kokonaan poistaneen erilaisia, myös pitkäaikaisiakin tuntohäiriöitä. Laserkäsittely on kivuton ja varteenotettava hoitovaihtoehto myös niille potilaille, joille lääkehoito ei sovellu. 

Purentafysiologiaan ja kivunhoitoon perehtyneet hammaslääkärimme voivat auttaa purennan ja purentaelimistön kuntoutuksessa sekä vaikeissa, pitkittyneissä ja kroonisissa kasvojen alueen kiputiloissa. Yhteistyö moniammatillisen kiputiimin kanssa edesauttaa potilasta saamaan oikeaa hoitoa oikeaan aikaan ja parhaimmillaan ehkäisee kivun pitkittymisen ja kroonistumisen. 

Jos kärsit hankalista pään ja kasvojen alueen kivuista, ota yhteys vastaanotollemme ja varaa aika kiputiimillemme.