Esitietolomake

Oletko tulossa ensimmäistä kertaa vastaanotollemme? Voit nopeuttaa asiointia täyttämällä esitietolomakkeen jo ennakkoon. Tulosta tästä esitietolomake ja tuo se täytettynä mukanasi ensimmäiselle vastaanottokäynnille. Halutessasi voit täyttää lomakkeen myös vastaanotollamme.

Uutta: HymyHammas tarjoaa apua kasvokipuihin

Kuopion Hymyhampaassa on aloittanut kiputiimi, joka auttaa sinua kasvokipuihin liittyvissä ongelmissa. 

Puremalihaksissa ja leukanivelissä voi tuntua kipua tai arkuutta. Puremalihaskivut liittyvät usein niska-hartiaseudun kiputiloihin. Kasvojen, leukojen, hampaiden ja suun alueen kivun taustalla voi olla myös hermovaurio ja vastaavasti hermovaurion seuraamuksena voi ilmetä erilaisia tuntohäiriöitä. 

Useimmat kasvojen alueen kivuista hoituvat itsestään tai tavanomaisin hoitokeinoin, kuten särkylääkkeellä ja purentakiskohoidolla. Hermoperäisessä kiputilassa varhainen lääkehoidon aloitus on erityisen tärkeää kivun pitkittymisen ja kroonistumisen ehkäisemiseksi.

Uutena kivunhoitomenetelmänä on laser, joka tuo lievitystä kasvojen alueen lihas-, nivel –ja hermokiputiloihin. Moni potilas on myös kokenut laserin vähentäneen ja jopa kokonaan poistaneen erilaisia, myös pitkäikäisiäkin tuntohäiriöitä. Laserkäsittely on kivuton ja varteenotettava hoitovaihtoehto myös niille potilaille, joille lääkehoito ei sovellu. 

Purentafysiologiaan ja kivunhoitoon perehtynyt hammaslääkärimme voi auttaa vaikeissa, pitkittyneissä ja kroonisissa kasvojen alueen kiputiloissa. Yhteistyö moniammatillisen kiputiimin kanssa edesauttaa potilasta saamaan oikeaa hoitoa oikeaan aikaan ja parhaimmillaan ehkäisee kivun pitkittymisen ja kroonistumisen.
Jos kärsit kivuista kasvojen alueella, ota yhteys vastaanotollemme ja varaa aika kiputiimillemme.

Hoidettu suu - Herkempi hymy

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa ihmisen kokonaisterveyteen. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin. Lisäksi hymy on herkemmässä, kun hampaat on hyvin hoidetut ja suu on terve.

Voit vaikuttaa itse hampaidesi ja suusi terveyteen harjaamalla hampaasi säännöllisesti, aamuin illoin fluorihammastahnalla. Harjaa ienrajat huolellisesti ja puhdista hammasvälit. Hyvät välineet ja oikea harjaustekniikka ovat myös tärkeitä. Myös säännölliset hammastarkastukset ovat tärkeä osa suun ja hampaiden hyvää hoitoa.

Hammashoitoa nukutuksessa

Kuopion Hymyhammas tarjoaa myös nukutushammashoitoa. Nukutus voi olla hyvä ratkaisu silloin, kun hammaslääkäripelko on vahva tai suuhun joudutaan tekemään isompia toimenpiteitä.

Miten hakeudun nukutushammashoitoon?

Ota yhteyttä meihin ja kerro toiveestasi. Teemme ensimmäisellä käynnillä hammastarkastuksen ja kerromme hoidon kustannukset sekä sovimme nukutushoidon aikatauluista. Saat myös yksilölliset ohjeet, miten valmistaudut nukutushammashoitoon.

Tullessasi nukutushammashoitoon tarvitset mukaasi saattajan. 

Nukutushoidossa on mukana anestesialääkäri, joka seuraa untasi. Hoidon jälkeen herääminen tapahtuu nopeasti ja pystyt kävelemään saattajan tukemana pian toimenpiteen jälkeen.

Nukutushammashoidon hinta on noin 300 € / tunti sekä nukutuksen aikana tehdyt toimenpiteet.

Hammashoito on mahdollista tehdä myös nukutusta kevyemmässä esilääkityksessä. Silloinkin tarvitset saattajan mukaan.

Hammasimplantit ammattitaidolla

Hammasimplantilla voidaan korvata yksi tai useampi hammas. Hammasimplantti tehdään erikoishammaslääkäreiden ja hammasteknikon yhteistyönä.

Leukaluuhun asennetaan titaaninen ruuviosa ja sen päälle rakennetaan keramiasta varsinainen hammaskruunu.

Kuopion Hymyhampaassa käytetään Nobelin, Astran, Straumannin ja Osstemin implantteja.

Kysy lisätietoa implanttihoidosta ja kustannuksista vastaanotoltamme.