Tulehtuneet ikenet ovat tuttu ja ikävä vaiva. Ientulehdusta sairastaa noin 75 % suomalaisista aikuisista. Ikenien punoitus, turvotus ja verenvuoto ovat yleisimmät ientulehduksen oireet. Tulehdus saattaa edetä myös oireettomana, ja sen vuoksi on tärkeää käydä hammastarkastuksessa säännöllisin väliajoin. Hoitamaton ientulehdus etenee hampaiden kiinnityskudoksiin aiheuttaen parodontiittia

Iensairauksia hoidetaan poistamalla plakkia ja hammaskiveä hampaiden pinnoilta ja syvältä ientaskuista. Jos tulehdus on edennyt parodontiitiksi, tarvitaan puhdistukseen usein 2-4 hammaslääkärikäyntiä. Kuopion Hymyhampaassa sinua palvelevat iensairauksiin erikoistuneet hammaslääkärit. Lisäksi annamme Ienhoidon lopuksi asiakkaallemme soveltuvan kotihoidon tuotteen!

Hoidettu suu - herkempi hymy

Voit vaikuttaa itse hampaidesi ja suusi terveyteen harjaamalla hampaasi säännöllisesti, aamuin illoin fluorihammastahnalla. Harjaa ienrajat huolellisesti ja puhdista hammasvälit. Hyvät välineet ja oikea harjaustekniikka ovat myös tärkeitä. Säännölliset hammastarkastukset ovat niin ikään tärkeä osa suun ja hampaiden hyvää hoitoa. Huolellisella  ja säännöllisellä hoidolla ehkäiset ientulehdusta ja hidastat mahdollisen parodontiitin etenemistä.

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa ihmisen kokonaisterveyteen. Suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin. Lisäksi hymy on herkemmässä, kun hampaat on hyvin hoidetut ja suu on terve.