Haaveiletko vaaleammista hampaista mutta et ole ihan varma onko hampaiden valkaisu sinua varten? Hampaiden soodapuhdistus voi riittää hymysi kirkastamiseen.  

Soodapuhdistus, josta käytetään myös nimitystä jauhepuhdistus, on tehokas ja hellävarainen keino kirkastaa hymyä. Puhdistus poistaa hampaiden pinnoilta värjäytymiä, jotka voivat johtua esimerkiksi kahvista, teestä tai tupakoinnista. Soodapuhdistuksessa käsitellään koko suu, joten se tehoaa hyvin myös hammasväleissä ja hampaiden uurteissa lymyäviin värjäytymiin.  

Soodapuhdistus on esimerkiksi hampaiden valkaisua hellävaraisempi toimenpide. Hymyä kirkastavia tuloksia saa näin myös nopeammin: toimenpide kestää vain noin puoli tuntia ja yksi käyntikerta riittää. Puhdistuksen voi myös tarvittaessa toistaa muutaman kerran vuoden aikana.  

Puhdistus poistaa tehokkaasti hampaan kiilteen pinnalla olevat värjäytymät, mutta kiilteen sävyä se ei vaalenna”, kertoo suuhygienisti Salla Koukila PlusTerveys Smile Design -toimipisteeltä. Soodapuhdistus siis palauttaa hampaiden luonnollisen värin värjäytymien alta. Se voi auttaa myös värjäytyneiden muovipaikkojen puhdistukseen. Hampaat saattavat kuitenkin puhdistuksesta huolimatta olla luonnostaan tummemmat, ja tällöin toivottu kirkas hymy voidaan saada vain hampaiden valkaisun avulla. Valkaisua harkitseva voikin ensin kokeilla soodapuhdistusta ja käynnin yhteydessä kartoittaa myös hampaiden valkaisun mahdollisuuksia. 

Soodapuhdistus PlusTerveydessä ja vinkit jälkihoitoon 

Soodapuhdistuksessa käytetään toimipisteissämme joko kalsium- tai soodajauhetta. Lopputulokseen eri jauheiden käytöllä ei ole vaikutusta, mutta niiden maussa ja rakenteessa on eroja. Jauheen kanssa puhdistuksessa käytetään vesi- ja ilmasuihkua ja lopuksi puhdistus viimeistellään fluorilla.   

Soodapuhdistuksen jälkeen onnistunut jälkihoito takaa hyvän lopputuloksen. “Puhdistuksen jälkeen on suotavaa olla pari tuntia syömättä ja juomatta värjääviä ruoka-aineita ja juomia. Kiille on silloin niin puhdas, että värjäytymät tarttuvat helposti uudelleen”, vinkkaa suuhygienisti Salla Koukila. Värjääviä ruokia ja juomia ovat muun muassa kahvi, tee, virvoitusjuomat, ketsuppi, mustikka ja salmiakki. Myös tupakointia kannattaa välttää soodapuhdistuksen jälkeen.  

Jos soodapuhdistuksen kokeileminen kiinnostaa, etsi sinulle sopivin toimipisteemme ja varaa aika!  Soodapuhdistus tehdään yleensä myös osana tavallista Hammaskivenpoiston -käyntikertaa, jossa suuhygienistimme poistaa hammaskiven sekä käyttää jauhepuhdistinta värjäytymien poistoon.