Hampaita voidaan oikoa myös aikuisiällä ja menetelmissä on monenlaisia vaihtoehtoja. Esteettiseen oikomishoitoon yksi vaihtoehto Oulun Hammaslääkärikeskuksessa on Inman Aligner. Inman Aligner on kirkas, jousitettu oikomiskoje, joka:

  • soveltuu ylä- ja alaetuhampaiden oikomiseen nopeasti ja turvallisesti
  • sopii parhaiten ahtautuneille, kallistuneille tai kiertyneille hampaille
  • on perinteistä oikomishoitoa edullisempi: Inman Aligner -oikomisen kustannukset ovat noin 2300 €
  • on helppokäyttöinen ja voidaan poistaa ruokailun, hampaiden puhdistuksen tai tärkeän menon ajaksi. Suositeltavaa on kuitenkin käyttää kojetta 16-20 tuntia vuorokaudessa. Jos kojetta käyttää vähemmän, hoitoaika pitenee.

Inman Aligner -menetelmällä oikomishoidon hoitoaika on tarpeesta riippuen 6-18 viikkoa. Menetelmä ei sovellu vaativiin purennallisiin ongelmiin.

Kuvia Inman Aligner -oikomishoidolla saaduista tuloksista:

 

PlusTerveys Rotuaarin Hammaslääkärit Inman Aligner
PlusTerveys Rotuaarin Hammaslääkärit Inman Aligner 2
PlusTerveys Rotuaarin Hammaslääkärit Inman Aligner 4

Inman Aligner -oikomishoidon eteneminen

Ensiksi varaa aika maksuttomalle kalvo-oikomishoidon arviointikäynnille verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla toimipisteellemme. InmanAligner -oikomishoitoa meillä tekevät hammaslääkärimme Pari Vuorenmaa ja Markku Lohvansuu.

Ensimmäisellä käynnillä arvioimme hoidon soveltumisen sinulle. Lisäksi mittaamme hampaiden leveyksiä, otamme kuvia ja tarvittaessa alkumallit. Varsinaista hoitoa varten otetaan erikseen lopullinen tarkka jäljennös hampaista, joiden pohjalta laboratorio valmistaa oikomiskojeen ja ennustaa lopputuloksen kipsimallien avulla.

Hoidon alkaessa hampaiden väleistä hiotaan hieman tilaa ja hampaisiin laitetaan väliaikaiset muovistopparit. Oikomiskojeen jouset ohjaavat hampaat oikeaan asentoon.

Inman Aligner -oikomishoito on kivuton. Hampaissa voi olla pientä arkuutta hoidon alussa parin päivän ajan. Hoidon aikana on kontrollikäyntejä noin kolmen viikon välein. Jotta purenta ei lähde palautumaan hoidon jälkeen, tarvitaan oikomishoidon lopuksi näkymätön lankaretentio tai kirkas kalvomainen retentio, joka säilyttää oikomistuloksen.

Tutustu lisää: