Hampaiden säännöllinen puhdistus on tärkeää suun terveyden kannalta. Sillä on myös huomattava vaikutus hampaiden ulkonäköön. Hampaita puhdistamalla varmistetaan hyvä suun terveydentila ja se, ettei suun terveyteen liittyvät ongelmat pääse etenemään elimistössä.

Säännöllinen omahoito kotona poistaa bakteereja hampaiden pinnoilta. Hampaisiin kertyvää hammaskiveä ei kuitenkaan pysty poistamaan kotikonstein, vaan se on tehtävä suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolla. Hammaskivi poistetaan käsi-instrumentteja sekä ultraäänilaitetta käyttäen.

Myös värjäytymien poistamiseen käytetään ammattilaisten työkaluja. Kahvi, tee, tupakointi ja punaviini ovat tyypillisimmät värjäytymien aiheuttajat hampaissa. Jauhepuhdistimella pystytään vaalentamaan hampaita huomattavasti värjäymiä poistamalla. Jauhepuhdistuksesta käytetään myös nimitystä soodapuhdistus ja sen avulla saadaan aikaan entistä kirkkaampi hymy. Jauheen, veden- ja ilmanpaineen avulla hampaat suihkutetaan puhtaaksi plakista ja bakteereista ja hampaista tulee kiiltävät, miellyttävän liukkaat, hohtavat ja puhtaan tuntuiset. Kokkolan vastaanotollamme on käytössä EMS prophylaxis master ultraäänen ja jauhepuhdistimen yhdistelmälaite, joka muun muassa lämmittää jäähdytysveden ja näin ollen vähentää huomattavasti hammaskiven poiston ja puhdistuksen joskus aiheuttamaa vihlontaa. Olemmekin sertifioitu GBT klinikka (lisätietoa GBT-protokollasta)

Jos värjäytymiä on imeytynyt hampaan sisään tai hammas on muuten tummunut eikä jauhepuhdistus enää riitä, voidaan hampaita myös valkaista joko vastaanotolla tai kotona siihen tarkoitetuilla aineilla.

Vastaanotollamme on käytössä BlancOne valkaisumenetelmä, jossa saadaan nopeasti hyvin vaalentunut hampaisto! BlancOne Click on kevyempi vaihtoehto kirkastamaan aikaisemmin

vaalennettua hampaistoa tai kirkastamaan hymyä puhdistuksen perään. BlancOne Ultra+ on voimakkaampi ja hyvin tehokas valkaisu, jossa aine + valo vaikuttavat 3-4 kertaa 8min ajan.

Rytivaaran hammasklinikalla pääset puhdistamaan suusi suuhygienisti Sanna Lehdon tai Anni Alvik vastaanotolla. He neuvovat sinulle lisäksi parhaat tavat hampaiden omahoitoon kotona sekä kertoo turvallisista tavoista hampaiden valkaisuun. Vastaanotoltamme voit myös ostaa mukaan tarvittavat aineet ja välineet.