Erilaiset hammassairaudet saadaan hoidettua laserilla lähes kivuttomasti ja tavanomaista hammashoitoa miellyttävämmin. Laserin käyttö tekee hoidosta nopeamman sekä laadukkaamman ja se voi myös auttaa hammashoitoa pelkäävää potilasta.

Hammaslaseria voidaan käyttää monipuolisesti lähes kaikkien hammassairauksien hoidossa perinteisten hoitomuotojen rinnalla. Laseria voidaan hyödyntää karieksen eli reikiintymisen poistossa, leikkauksissa kuten implanttien paljastamisessa, pienten limakalvomuutosten poistossa, valkaisussa sekä iensairauksien hoidossa.

Potilaan kannalta laserin etuna on, että hoito on yleensä lähes kivutonta ja valtaosan hoidosta pystyy tekemään ilman puudutusta. Laserpulssi on kestoltaan niin lyhyt, etteivät kipuhermot ehdi siihen reagoida. Laser ei myöskään aiheuta tärinää kuten perinteiset hammaslaitteet. Monelle epämiellyttävä porauksen ääni jää myös laserhoidossa pois. Hampaita hoidettaessa laser myös tappaa bakteereja hampaiden pinnalta, mikä edesauttaa hammaskudoksen paranemista. Laserilla hampaaseen saadaan myös usein parempi retentio, eli kiinnityspinta, joka helpottaa paikkojen pysymistä.

Lapsien hammashoitoon laser sopii myös mahtavasti!

Vastaanotoltamme Kokkolasta löytyy Fotona Light Walker -merkkinen hammaslaser, jota käyttävät kaikki hammaslääkärimme ja suuhygienistimme.