Esteettisellä kalvo-oikomishoidolla pyritään korjaamaan hampaiden virheasentoja. Hampaiden asentovirheet ovat melko yleisiä ja ne saattavat aiheuttaa myös toiminnallisia ongelmia. Ikä ei ole kalvo-oikomishoidolle este ja meillä tehdään niitä paljon myös iäkkäämmille. Emme tee kalvo-oikomista alle 18-vuotiaille. Oikomishoidon tuloksena saadaan toimivampi ja suorempi hammasrivi, mikä on myös helpompi pitää puhtaana.

Aloitamme kalvo-oikomishoidon suunnittelulla, jossa selvitetään asiakkaalle soveltuvat hoitovaihtoehdot ja tavoitteet. Hampaisto jäljennetään 3D-skannerilla ja hampaisto kuvataan röntgenillä. Hampaistosta otetaan valokuvia ja tehdään laaja tarkastus hampaiston terveyden ja purentavirheiden kartoittamiseksi. Tämän jälkeen asiakas saa kustannusarvion, jonka hyväksymisen jälkeen vasta sitoutuu itse hoitoon.

Kalvo-oikomisessa käytämme läpinäkyviä ja näin ollen huomaamattomia kalvoja. Kalvoja käytetään 22h/vrk, vain ruokailujen ajaksi poissa suusta.  
Kalvo-oikomishoidon kesto riippuu toimenpiteen laajuudesta ja toivotusta lopputuloksesta. Yhden hampaan asento pystytään korjaamaan muutamassa kuukaudessa, mutta laajemmat hoidot voivat viedä pitempään. Tyypillinen hoidon kesto on 5-8kk.

Rytivaaran hammasklinikoilla käytämme kalvo-oikomisessa edistyksellistä Clear Correct -menetelmää. Clear Correct -oikomishoitoa meillä tekevät hammaslääkärit Joni Sorvisto, Emmi Jortama, Pentti Rytivaara ja suuhygienisti Sanna Lehto

Kysy lisää oikomishoidon mahdollisuuksista vastaanotoiltamme Kokkolassa ja Nivalassa.