Esteettinen hammashoito tarkoittaa hampaiston ulkonäköön vaikuttavien virheiden korjaamista.

Esteettistä hammashoitoa on mm. hampaiden vaalentaminen (valkaisu, laminaatit), asentovirheiden korjaaminen (oikominen, laminaatit, kruunut), tummien paikkojen vaihtaminen hampaanvärisiin, hampaiden ja ikenen epäsuhdan korjaaminen (ienplastioiden tai leikkausten avulla), hampaiden muotovirheiden korjaaminen sekä puuttuvien hampaiden korjaaminen silloilla tai implanttien avulla. Esteettisen hammashoidon tavoitteena on luonnollisen kaunis hymy.

Monia näistä muutoksista voidaan tehdä melko yksinkertaisesti hampaita vaurioittamatta sidostamalla kiilteen pinnalle muovimateriaalia, joka sävytetään oman hampaan väriin. Useimmiten materiaalina käytetään keraamisia aineita, joilla saadaan kestävämpi ja paremmin värinsä pitävä lopputulos. Tällöin hampaasta joudutaan hiomaan hiukan kiilteen pintaa, jotta keramiikka saadaan lujasti kiinnitettyä hampaaseen. Ikenen korjauksiin joudutaan, jos hampaiston ienraja ei ole tasainen tai jos ientä näkyy hymyillessä runsaasti.

Esteettisen lopputuloksen saavuttamiseksi on oleellisen tärkeää, että hoito suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti ja että hoidossa käytetään korkealaatuisia materiaaleja ja tekniikoita. Apuna käytetään paljon valokuvausta sekä kipsimalleille tehtyjä vahauksia.

Varaa aika suunnittelukäynnille. Meillä on monia eri vaihtoehtoja, joilla voimme luoda sinulle luonnollisen, kauniin valkoisen hymyn!