Tampereen seudun suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa tamperelaiset ja kuuden Tampereen lähikunnan asukkaat voivat touko-kesäkuun vaihteessa valita suun terveydenhuollon toimipisteen yksityisten ja julkisten palveluntuottajien hammashoitoloista. PlusTerveyden yksilöllisistä hammaslääkäriasemista valittavana on Tampereelta PlusTerveys Hammasasema Valo, PlusTerveys Hammasasema Loiste, PlusTerveys TempoDent ja PlusTerveys TempoDent Lielahti sekä Kangasalta PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema.

PlusTerveys on mukana palveluntuottajana Tampereen seudun suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa. Tampereen ja lähikuntien asukkaat voivat valita oman hammashoitolansa  kokeilussa mukana olevista yksityisistä  hammaslääkäriasemista tai julkisista hammashoitoloista. Hammashoidon hinta määräytyy julkisen hammashoitolan asiakasmaksujen mukaisesti. Valinnan pääsee tekemään 31.5.2018 netissä.

PlusTerveyden yksilöllisillä hammaslääkäriasemilla on tarjolla kattavasti korkealaatuisia hammaslääkäri- ja  suuhygienistipalveluita. Kokeilussa mukana olevat hammaslääkäriasemat ovat Tampereen keskustassa PlusTerveys TempoDent, PlusTerveys Hammasasema Valo ja PlusTerveys Hammasasema Loiste sekä Kauppakeskus Lielahtikeskuksessa PlusTerveys TempoDent Lielahti. Myös PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkärikeskus on kokeilukuntien asukkaiden valittavana, vaikka kangasalalaiset eivät ole kokeilun piirissä. 
”Meillä hyvä hoito perustuu aina kliiniseen laatuun ja asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Tämä ei kuitenkaan yksin riitä kannustamaan asiakkaita säännölliseen hammashoitoon. Tarvitaan myös inhimillistä kohtaamista ja miellyttäviä asiakaskokemuksia,” PlusTerveyden kehitysjohtaja Miina Pulkkinen sanoo.

Tärkein syy lähteä mukaan kokeiluun oli asiakkaidemme toive olla mukana valittavien hammaslääkäriasemien joukossa.

"Lähdimme mukaan kokeiluun osin myös sen vuoksi, että se on hyvä mahdollisuus olla mukana hankkimassa kokemuksia mahdollisen sote-uudistuksen mukaisesta toiminnasta. Lisäksi näimme Tampereen seudun kokeilussa hyviä elementtejä, joita kannattaa kokeilla.”    

Tampereen kaupunki hyväksyttiin joulukuussa 2017 mukaan sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun vuodelle 2018. Tampereen lisäksi kokeilussa ovat mukana Nokia, Lempäälä, Pirkkala. Orivesi, Vesilahti ja Valkeakoski. Kokeilussa kokeilukuntien asukkaat voivat valita perushammashoidon palveluntuottajan mukana olevien palveluntuottajien joukosta. Erikoishammashoito ei sisälly kokeiluun. Lisätietoja kokeilusta, ohjeet ja aikataulut valinnan tekemiseen löydät Tampereen kaupungin sivuilta

Lisätietoja:
PlusTerveys Hammaslääkärit Oy
Kehitysjohtaja Miina Pulkkinen  
p. 040 532 8836 / [email protected]