PlusTerveyden historian ensimmäinen apuraha jaettiin Apollonia Symposiumissa

Apollonia Symposium järjestettiin tänä vuonna Jyväskylän Paviljongilla.

PlusTerveys haluaa olla osaltaan mukana tukemassa suomalaista hammaslääketieteen tutkimusta ja tapahtumassa jaettiin 22.3.2024 PlusTerveyden historian ensimmäinen nimikkoapuraha.

PlusTerveys ei osallistunut apurahojen valintaprosessiin millään tavalla, vaan valinnan suoritti Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian asiantuntijalautakunta.

Apurahan sai Jarno Knuutila ja sen jakoi lääketieteellinen johtajamme Pertti Patinen.

“PlusTerveys Hammaslääkärien nimikkoapuraha Knuutila Jarno, Oulun yliopisto, Temporomandibular disorders in the Northern Finland Birth Cohort 1966 - The role of sociodemographic factors, pain sensitivity, genetics, and association with dental anxiety.”

Nyt tuetun tutkimuksen aiheena on leukanivelen oireyhtymän (TMD) esiintyvyys Pohjois-Suomen syntymäkohortissa ja eräiden taustatekijöiden vaikutus, kuten sosiodemografiset tekijät, kipu, perinnöllisyys ja hammashoitopelko.

Jarno Knuutilan väitöskirjan on tarkoitus valmistua tämän vuoden aikana. TMD oireyhtymä tunnetaan huonosti. Useat aiheesta julkaistut tutkimukset ovat keskenään ristiriitaisia. Tutkimuksen avulla saatava tieto edesauttaa oireyhtymän tuntemusta ja mahdollistaa potilaiden paremman hoidon.

Apollonia Symposium 2024

Pohjois-Suomen syntymäkohortti koskee noin 2000 vuonna 1966 Oulun ja Lapin läänien alueella syntynyttä henkilöä, joiden terveydentilaa on tutkimusmielessä seurattu säännöllisesti.

Jarno Knuutila on valmistunut hammaslääkäriksi Oulun yliopistosta 2020 ja työskentelee tällä hetkellä yksityissektorilla Lounais-Suomen alueella.  

PlusTerveys onnittelee lämpimästi Jarnoa ja muita tapahtumassa palkittuja!

Apurahojen saajien luettelo löytyy kokonaisuudessaan Apollonian verkkosivuilta.