Asiakkaaksi psykiatrikeskukseen

Tarjoamme psykoterapiaohjausta ja lyhytpsykoterapiaa. Vastaanotollemme on helppo tulla ilman lähetettä ja pitkiä jonotusaikoja.

Yleensä toteutamme uuden asiakkaamme kanssa arviointijakson, jonka päätteeksi annamme hoitosuosituksen. Arviointijakso on yleensä 2-3 käyntikertaa. Tässä ajassa saamme selvyyden tilanteestasi ja mahdollisesta jatkokäyntitarpeesta. Joskus jos muutama keskustelukäynti voi huojentaa omaa tilannetta.

Varmistamme psyykkisen hyvinvoinnin lisäksi myös fyysisen terveyden. Tarvittaessa ohjaamme laboratoriotutkimukseen tai muihin selvittelyihin.

Psykiatrikäynnit ovat erikoislääkäripalveluita. Jos sinulla on sairauskuluvakuutus tai työterveyshuoltoosi kuuluvat myös erikoislääkärikäynnit korvataan psykiatrikäynnit vakuutuksesta tai työterveyshuollosta.

Jos jokin omassa tai läheisesi tilanteessa askarruttaa, ota yhteyttä meihin!

Psykoterapia

Psykoterapia on ongelmien ja elämän kriisien hoitamista keskustelun avulla. Terapia voi olla kahdenkeskistä tai ryhmäpsykoterapiaa. Joskus mukana voi olla muukin elementti kuten taide- tai musiikkiterapiassa.

Psykoterapia voidaan suunnitella kestoltaan lyhyeksi (12–20 kertaa) tai pitkäksi, useampia vuosia kestäväksi. Lyhytterapia toteutuu kertaviikkoisilla käynneillä ja pitkässä psykoterapiassa käyntejä on yhdestä kolmeen kertaan viikossa.

Tarjoamme Psykiatrikeskuksessa psykoterapiaohjausta ja autamme pidempään psykoterapiaan hakeutumisessa joko oman psykiatrimme vastaanotolla tai autamme etsimään sinun tilanteeseen sopivan psykoterapeutin.    

Kelan kuntoutuspsykoterapiatuen saaminen psykoterapiaan

  • Diagnoosin psykoterapiaa varten voi antaa psykiatrian erikoislääkäri tai lääkäri
  • Diagnoosin jälkeen tarvitaan 3 kuukauden hoitojakso, jonka voimme tarjota Psykiatrikeskuksessa
  • Myös lasten- ja nuorisopsykiatrimme tekevät psykoterapia-arvioita 
  • Hoitojakson aikana autamme sinua löytämään sinun tilanteeseesi sopivan psykoterapeutin 
  • Lisää tietoa kuntoutustuen hakemisesta löydät Kelan sivuilta 
  • Tietoa Koronavirusepidemian vaikutuksista: https://www.kela.fi/-/kelan-kuntoutuspalvelujen-toteuttaminen-koronavirusepidemian-johdosta

Lastenpsykiatrin ja nuorisopsykiatrin palvelut

Alle 13-vuotiaat lapset kuuluvat lastenpsykiatrian palveluiden piiriin. Lastenpsykiatrille emme suoraan tee ajanvarauksia.  Vanhemmat voivat ottaa suoraan yhteyttä lastenpsykiatriimme Pia Fageruddiin   
([email protected] tai p. 050-514 9648). 

Nuorisopsykiatri auttaa 13-25-vuotiaita nuoria ja heidän vanhempiaan. Voit varata ajan nuorisopsykiatreillemme  ajanvarauksemme kautta. Myös lastenpsykiatrimme ottavat vastaan nuoruusikäisiä potilaita.

Lastenpsykiatrimme tekevät myös aikuisten ja nuorten psykoterapia-arvioita (mm. Kelan kuntoutuspsykoterapiaa varten).