ADHD:lla on kolme eri esiintymismuotoa

  • yhdistetty muoto
  • yliaktiivis-impulsiivinen muoto
  • tarkkaamaton muoto eli ADD

ADHD:n yhdistetyssä muodossa esiintyy kaikkia kolmea ADHD:n keskeistä piirrettä eli tarkkaamattomuutta, yliaktiivisuutta ja impulsiivisuutta.

ADHD-testauksen palvelupolku PlusTerveydessä

Varaa ensin aika ADHD-tutkimuksia tekevälle Psykiatrille. Voit varata ajan meille numerosta 0417313077.

  1. Psykiatri tekee ensiarvion. Psykiatri arvioi oirekuvaa ja adhd-tutkimusten ensisijaisuutta. Joskus on tärkeä hoitaa masennus- ja ahdistusoireita ensin ja arvioida oirekuvaa uudemman kerran hoidon jälkeen. 
  2. Psykologinen tutkimus, johon kuuluu: ​​​​​Laaja esitietojen kartoitus - Lähiomaisen haastattelu - Tarvittavat lomakkeet ja näiden analysointi - Koulutodistusten ym. tietojen kerääminen
  3. Psykiatrikäynti diagnostista arviota varten

Yhteydenotto ja ajanvaraus psykiatrille > Psykiatrikäynti: oirekuvan ensiarviointi > Psykologiset tutkimukset (2-4h) > Psykiatrikäynti: Diagnostinen arvio

 

Teemme ADHD-tutkimuksia aikuisille, nuorille ja lapsille 


Tutkimuksen hinta

ADHD-tutkimus on aina yksilöllinen ja riippuu vaikeuksien esiintymisen laajuudeesta ja ongelmien luonteesta. ADHD-kartoitus tehdään usein melko laajana. Kokonaiskustannukset laajassa tutkimuksessa ovat alkaen 1300 euroa.

ADHD:n keskeisiä hoitokeinoja:

  • Lääkehoito
  • Erilaiset psykososiaaliset hoitomuodot, kuten arkea helpottavat tukitoimet, opetukseen tai työhön tehtävät järjestelyt, yksilöllinen ohjaus, neuvonta tai valmennus, kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmät.

 

Tukea ADHD-oireisiin arjessa

Meillä saat myös apua ADHD-oireiluun psykologin vastaanotolta. Psykologikäynneillä saat yksilöllistä apua arjen- ja elämänhallintaan, itsetunnon vahvistumiseen, opiskelu- ja toimintakyvyn ylläpitoon ja ihmissuhteisiin. Varaa aika puhelimitse 0417313077 tai verkkoajanvarauksesta psykologi Hanna Mäki-Tuurille tai Kristiina Kajannolle.

 

Tarjouksia ja ajankohtaista