Jos hammaslääkärikäynti jännittää tai pelottaa, on ilokaasuhammashoito turvallinen ja tehokas vaihtoehto. 

Ilokaasua voidaan käyttää monien hammashoitoon ja suun terveyteen liittyvien toimenpiteiden apuna. Ilokaasu tuo helpotusta jännitykseen ja auttaa rentoutumaan toimenpiteen aikana. Haluammekin, että hammashoito on aina mahdollisimman mukavaa ja rentoa potilaalle ja pyrimme kaikin käytettävissä olevin keinoin lieventämään hammaslääkäripelon tuntemusta toimenpiteiden aikana.

Erikoishammaslääkärimme Jari Reposen vastaanotolla pelkopotilaat ovat tuttuja, hammashoito sujuu rennossa ilmapiirissä ja ilokaasuhoitoa voi kokeilla turvallisin mielin.

Näin ilokaasua käytetään hammashoidossa

Ilokaasu ei ole haitallista elimistölle ja sitä voidaan käyttää useimpien potilaiden kanssa. Myös lasten hammashoidossa ilokaasun käyttö on mahdollista. Erityisen paljon ilokaasusta on ollut apua laajojen ja pitkäkestoisten hammashoitotoimenpiteiden yhteydessä. Ilokaasu auttaa potilasta rentoutumaan koko hoidon ajaksi, mikä helpottaa myös hammaslääkärimme työtä ja nopeuttaa hoidon valmistumista.

Ilokaasu hengitetään sekaisin ilman kanssa hengitysmaskin kautta. Kaasu lisätään hengitettävän ilman sekaan vähitellen. Se alkaa vaikuttamaan nopeasti ja hammashoito voidaan aloittaa muutaman minuutin kuluttua ilokaasun antamisesta. Potilas pysyy tajuissaan koko toimenpiteen ajan ja hoito voidaan toteuttaa tavalliseen tapaan. Hoidon päätyttyä ilokaasu hengitetään pois elimistöstä ilman kanssa ja potilas voi poistua. 

Kysy lisää ilokaasuhammashoidosta ja hoida hymysi kuntoon!