Testaa suun kunto Periosafe-sylkitestillä

Vastaanotollamme on käytössä PerioSafe-pikatesti, joka antaa sylkinäytteestä tärkeää tietoa ikeniesi terveydestä 10 minuutissa. Testitulos kertoo olemassa olevasta ien- ja kiinnityskudostulehduksesta, mutta ennen kaikkea se saattaa paljastaa vielä piilevän tulehduksen. Testi hyödyntää uusinta suomalaista tutkimustietoa suun entsyymeistä ja immuunijärjestelmään kohdistuvasta kuormituksesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin hammashoidon yhteydessä.

Koska suun tulehdus ei aina oireile, ja matala-asteinenkin suun tulehdus vaikuttaa, myös oireettomana:

  • koko kehon yleisterveyteen
  • diabeteksen, reuman sekä sydän- ja verisuonitautien hoitotulokseen
  • hedelmällisyyteen
  • suorituskykyyn
  • iensairauksien kehittymiseen


Teemme sinulle testituloksen perusteella henkilökohtaisen ennakoivan hoidon ohjelman, jonka avulla ehkäiset ientulehduksen vaikutuksia jo ennen kuin ne ovat silmin havaittavissa tai muutoin haitaksi terveydellesi. Testi voidaan tehdään osana muuta suun terveydentilanteen kartoitusta joko suuhygienistin tai hammaslääkärin toimesta. Ennen testiä ei voi syödä, jauhaa purkkaa, harjata hampaita tai purskutella noin 30 minuuttia ennen varsinaista testiä.

PerioSafe PlusTerveys

Implantsafe-entsyymitesti

Hammasimplantin asettamisen jälkeen aloitetaan implantin ylläpitohoito hammaslääkärin vastaanotolla (yleensä kuuden kuukauden välein) sekä implantin päivittäinen kotihoito. Näin ennaltaehkäistään implanttia ympäröivien kudosten tulehduksia sekä edenneestä tulehduksesta seuraavaa kudostuhoa. Vain tulehdukseton hammasimplantti mahdollistaa vuosikymmeniä kestävän purennan ja terveen hymyn.

Vastaanotollamme on käytössä ImplantSafe -entsyymitesti, joka mittaa aMMP8-entsyymin määrää implanttia ympäröivässä ientaskussa. Kohonnut entsyymimäärä ennustaa kohonnutta riskiä peri-implantiitille, eli implanttia ympäröivien kiinnityskudosten kudosvaurioille.

Peri-implantiitti on tehokkaasti estettävissä varhaisen tunnistamisen ja ennaltaehkäisytoimenpiteiden avulla. Ennaltaehkäisevä hoito tarkoittaa implantin kaula-alueen puhdistamista säännöllisesti hammaslääkärin/suuhygienistin vastaanotolla. Jos entsyymin määrä implantin ympärillä on kohonnut, hoitovälejä lyhennetään. Implantin menestyksekkään hoito-ohjelman kannalta on ratkaisevaa, että myös potilas itse osallistuu aktiivisesti hoitoon. Erittäin tärkeää on, että hampaiden välit puhdistetaan 1-2 kertaa päivässä. Parhaat välineet kotihoitoon katsotaan yhdessä hammaslääkärin/suuhygienistin kanssa.

ImplantSafe -entsyymitesti on nopea ja kivuton. 30 minuuttia ennen entsyymitestin ottamista ei saa pestä hampaita, syödä, juoda eikä pureskella purukumia.

Hampaiden oikomista ilman rautoja

Haaveiletko tasapainoisemmasta ja suoremmasta hymystä? Hampaiden oikomishoito on mahdollista aikuisenakin. Oikomishoidon avulla voidaan parantaa purentaa, mutta yhtälailla oikominen on mahdollista esteettisistä syistä. Tänä päivänä on oikomismenetelmiä, joilla saa tasaisemman hymyn ilman rautoja.

Hammaslääkärikeskus Janne tarjoaa hampaiden esteettistä oikomishoitoa Invisalign ja Nuvolan -kalvomenetelmillä. Jos olet kiinnostunut hampaiden oikomishoidosta ilman rautoja, varaa aika esteettisen hammashoidon ensikäynnille netissä tai soita vastaanotollemme. Voimme yhdessä arvioida sinulle parhaiten soveltuvan oikomismenetelmän.

MITEN HAMPAIDEN KALVO-OIKOMINEN ETENEE?

  • Varaa ensimmäiseksi aika esteettisen hammashoidon ensikäynnille netissä tai soittamalla vastaanotollemme.
  • Ensimmäisellä käynnillä määrittelemme hoidontarpeesi ja varmistamme oikomishoidon soveltuvuuden tilanteeseesi.
  • Seuraavalla käynnillä otamme hampaistosta mallit, joiden avulla teemme hoitosuunnitelman. Tietokonesimulaation avulla näemme suunnitteluvaiheessa muutoksen alkutilanteesta lopputulokseen. Tämän jälkeen tilaamme sarjan oikomiskalvoja, joita käytät hoitosuunnitelman mukaan.
  • Hoidon kesto riippuu hoidon monimutkaisuudesta. Keskimääräinen hoitoaika on 6-9 kuukautta, mutta helpoimmat hoidot saadaan tehtyä jopa kolmessa kuukaudessa. 

Esitietolomake

Oletko tulossa ensimmäistä kertaa vastaanotollemme tai ovatko terveystietosi tai lääkityksesi muuttuneet? Voit nopeuttaa asiointia täyttämällä esitietolomakkeen jo ennakkoon. Tulosta tästä esitietolomake ja tuo se täytettynä mukanasi vastaanottokäynnille. Halutessasi voit täyttää lomakkeen myös vastaanotollamme