PlusTerveys on järkyttynyt netissä leviävistä vinkeistä, joiden avulla hampaat voi valkaista luonnollisesti kotikonstein. 

"Näistä vinkeistä suuri osa on hyödyttömiä ja pahimmassa tapauksessa hampaita tuhoavia. Luonnosta ja kotoa löytyvät aineet eivät välttämättä ole hyväksi hampaille", PlusTerveyden lääketieteellinen johtaja, hammaslääkäri Kaj Karlsson huomauttaa. Monet netissä leviävät valkaisukeinot vahingoittavat hammaskiillettä eivätkä hammaslääkärit suosittele niiden käyttöä edes pienissä määrin. Hankausvaikutukseen perustuvat valkaisut tehoavat vain pinnallisten värjäytymien poistoon.

Hampaiden kotivalkaisu hiilellä, kurkumalla tai ruokasoodalla vahingoittaa hammaskiillettä ja kiilteen ohentuessa hammas alkaakin näyttää lopulta tummemmalta.

Kaj Karlsson myös varoittaa happamien hedelmien käyttöön liittyvistä valkaisumenetelmistä. Hedelmät aiheuttavat hammaskiilteen liukenemista eli eroosiota. Erityisen tuhoisaa hampaille on omenaviinietikan käyttö suuvetenä. Hapan etikka kuluttaa hampaan pintaa ja aiheuttaa esteettistäkin haittaa hampaille.

Kuva: Omenaviinietikka aiheuttaa ikävää tuhoa hampaille

Lue myös: Terveellisetkin herkut voivat olla hampaille haitaksi

Lisätietoja:
Kaj Karlsson, lääketieteellinen johtaja, hammaslääkäri
PlusTerveys Oy, 040 526 4150, [email protected]