Teemme Oulun hammaslääkärikeskuksessa oikomishoitoa lapsille, nuorille ja aikuisille. Aikuisille oikomishoitoa tehdään yleensä muutamasta eri syystä. Sillä voidaan esimerkiksi korjata joko purenta- tai asentovirheitä ja näistä mahdollisesti johtuvia toiminnallisia ongelmia. Joskus asentovirheet ovat ns. vanhaa perua, eli joillekin on jo lapsena tehty oikomishoitoa, ja virheasennot ovat sittemmin palautuneet. Joissakin tapauksissa oikomishoito liittyy leukakirurgian, protetiikan tai parodontologian hoitoihin. Syyt oikomishoitoon voivat olla myös esteettisiä; oikomishoidon myötä saadaan toivottu suora hammasrivi. 

Oikomishoitoa voidaan tehdä useammalla eri menetelmällä ja omaan tapaukseen sopiva menetelmä selviää hammaslääkärimme vastaanotolla tehtävällä suunnittelukäynnillä. Käynnillä käymme läpi parhaan hoitosuunnitelman sekä teemme kustannusarvion. Varmistamme myös, että suu on muutoin terve ja näin ollen valmis oikomishoidon aloittamiseen.  

Meillä Oulun hammaslääkärikeskuksessa oikomishoitoon löytyy kattava valikoima menetelmiä: erilaiset kiinteät oikomiskojeet, irrotettavat kojeet sekä kalvo-oikominen. Kiinteät kojeetkin voivat nykypäivänä olla melko huomaamattomia. Ne voivat olla esimerkiksi hampaiden värisiä tai ne voidaan kiinnittää hampaiden takapinnoille. Irrotettavilla kojeilla voidaan korjata lieviä ala- ja yläetuhampaiden asentovirheitä. Kiinteillä kojeilla tehtävää oikomishoitoa meillä tekevät oikomishoidon erikoishammaslääkärimme Tuomo Heikkinen ja Kati Pietilä. Myös lasten oikomishoidosta vastaa aina erikoishammaslääkäri. 

Kalvo-oikominen on nykypäivänä yhä suositumpaa aikuisten keskuudessa sen huomaamattoman ja helpon käytön vuoksi. Kalvo-oikominen sopii yleensä lievien tai keskivaikeiden oikomistarpeiden hoitamiseen, kuten erilaisten asentovirheiden korjaamiseen ja hammasrivin suoristamiseen. Oulun hammaslääkärikeskuksessa kalvo-oikomishoitoa tekee erikoishammaslääkäreidemme lisäksi hammaslääkäri Markku Lohvansuu.  

Käytämme kalvo-oikomiseen muun muassa Invisalign- ja Clear Aligner -menetelmiä. Näissä hampaiden oikomiseen käytetään usein tietokoneavusteisesti, sinun hampaidesi mukaan suunniteltuja oikomiskalvoja. Käytämme kalvojen valmistuksessa myös kotimaisia laboratorioita. Kalvot ovat huomaamattomat ja mukavat käytössä. Ne ovat myös helppo irrottaa esimerkiksi ruokailun ajaksi. Kalvohoito kestää 2-24 kuukautta ja keskimäärin 6-9 kuukautta. Kalvo-oikominen voi siis olla melko nopea tapa oikoa hampaita! 

Jos haaveenasi on toimivampi hammasrivi ja tasaisempi hymy, tule käymään ja selvitetään yhdessä, mikä on sinulle sopiva menetelmä oikomishoitoon. Voit varata ajan konsultaatiokäyntiin Oulun hammaslääkärikeskukseen verkossa tai soittamalla vastaanotollemme numeroon 08 374444.