Tekijämme kertovat -juttusarja PlusTerveyden tulosvastuullisesta työsuhteesta - ensimmäisen tarinan takana Sirkku Meriläinen-Vapola

Kevään aikana osa hammaslääkäreistämme kertoo oman PlusTerveys-tarinansa. Jokainen heistä kertoo matkastaan ja työstään PlusTerveyden tulosvastuullisena hammaslääkärinä. Ensimmäisen osan tähtenämme on protetiikan- ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri, vastaanottotoiminnan johtaja Sirkku Meriläinen Vapola:

Selkeä tavoite ja kokeneet kollegat auttoivat löytämään PlusTerveyden

Kun valmistuin hammaslääkäriksi, tiesin viihtyväni parhaiten yksityissektorilla. Olin päässyt opiskeluaikana tutustumaan kaikkien muidenkin sektoreiden toimintaan hoitajasijaistuksen kautta. Valinta ei olisi voinut olla selkeämpi. Tuohon aikaan 90-luvun lopulla, nuorena vastaanoton perustajana en osannut pelätä, että en pärjäisi. Piti vain löytää oikea tapa toimia. Pohdiskeluissani päädyin juttusille PlusTerveyden kokeneempien kollegojen Ahosen Pentin ja Leena-Maijan kanssa. Edelleen arvostan heidän taitoaan kuunnella ajatuksiani ja toiveitani tulevaisuuteni suhteen. Halusin kovasti kehittyä hammaslääkärinä, en niinkään kirjanpitäjänä. Ahosten avulla löysin PlusTerveyden.

Halusin kovasti kehittyä hammaslääkärinä, en niinkään kirjanpitäjänä.


Aloitin soolovastaanotolla ja tein tiivistä yhteistyötä Ahosten kanssa. PlusTerveyden säännölliset kollegatapaamiset auttoivat nopeasti verkostoitumaan alueen hammaslääkäreiden kanssa ja koin voivani palvella asiakkaita moniammatillisesti vahvan konsultointi- ja erikoishammaslääkäriverkoston ansiosta. Ajan myötä tuo soolovastaanotto on laajentunut kahdeksan vastaanoton ryppääksi Keski-Suomessa ja Hammassirkku työllistää tänä päivänä melkein sata henkilöäkin. 

Opit ja kohokohdat matkan varrella

Tärkeimmät hetket PlusTerveys-urallani ovat olleet uuden oppiminen, innostuminen ja onnistuminen niin kliinisessä työssä kuin vastaanoton johtajanakin. Vastoinkäymiset ovat olleet myös tärkeitä tilaisuuksia oppia asioista, muistaa säilyttää nöyryys ja pyrkiä kehittymään ihmisenä ja esimiehenä. Parin vuosikymmenen aikana PlusTerveys on mahdollistanut äitiyslomat, kesälomat, erikoistumisen, osa-aikatyön ja toki ylityötkin :). Tärkeintä yksittäistä tapahtumaa en pysty nimeämään. No, ehkä se, kun täytin PlusTerveyden työpaikkahakemuksen vuonna 1999.

PlusTerveydessä työskentelyn hyödyt ja parhaat puolet

Parasta tässä on mahdollisuus toteuttaa oman näköistä toimintaa, johtaa omalla tyylillä; seurata ajan kuluessa henkilöstön ammatillisen kasvun kehitystä, ja iloita työntekijöiden ammatti-identiteetin vahvistumisesta. PlusTerveyden tuki ja resurssit mahdollistavat keskittymisen vastaanoton toiminnan kannalta oleellisimpiin asioihin. Hallinnon kautta tulevat ohjeistukset ovat järkeviä ja opastavia eivätkä sido liikaa byrokratialla, vaan antavat tunteen "yrittäjän vapaudesta". Edellä mainittu vapaus pohjautuu PlusTerveyden omistajuuteen, joka on omissa käsissä. Tämä on suurimpia arvoja yhtiössä toimimiselle.

Parasta tässä on mahdollisuus toteuttaa oman näköistä toimintaa, johtaa omalla tyylillä


PlusTerveys on mahdollistanut vastaanottoni hallitun ja harkitun kasvun näyttööni perustuen. Yhtiö on antanut tukensa sopimusasioissa sekä henkilöstökysymyksissä. Kirjanpidolliset asiat ovat hoituneet yli 20 vuotta varsin mutkattomasti. Olen myös hallitusroolissa päässyt vaikuttamaan koko yhtiön liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa. Vaikuttamisen mahdollisuudet ovat työntekijöiden omistamassa yhtiössä varsin hyvät. Kaikilla on yhteinen tavoite lisätä yhtiön kannattavuutta ja samalla omistajien osakkeiden arvon vahvistumista hyvää työilmapiiriä unohtamatta. 

Terveiset henkilöille, jotka pohtivat PlusTerveyden hallintopalveluiden ostoa/tulosvastuullista työsuhdetta yrityksessä:

PlusTerveys on perustettu 40 vuotta sitten, jotta hammaslääkärit ja lääkärit voisivat keskittyä vastaanottotyöhön eikä tarvitsisi huolehtia hallinnollisista tehtävistä. PlusTerveyden hallinnon pitkä kokemus takaa vankan osaamisen ja juridisen selkänojan omalle toiminnalle. Yhtiöön on myös valikoitunut runsaasti mukavia kollegoja ja verkostoituminen ympäri maata mahdollistaa laajat konsultointimahdollisuudet. Työsuhde PlusTerveydessä kerryttää normaalisti eläkettä ja mahdollinen omistajuus tuo vielä oman virkistävän lisämausteen toimintaan. Suosittelen lämpimästi!


Lue lisää hammaslääkärin työmahdollisuuksista PlusTerveydessä.