Toistakymmentä vuotta PlusTerveydessä

Olen työskennellyt PlusTerveys HymyDentissä suuhygienistinä heti valmistumisen jälkeen, eli minulla on nyt 16. vuosi käynnissä Hymyssä.

Aluksi tein opintojeni ohella suuhygienistin töitä kunnallisella puolella, mutta valmistuttuani aloitin työskentelyn HymyDentissä. Myöhemmin jatkoin vielä opiskeluja Turun ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin ylemmän ammattikorkeakoulun linjalla kliiniseksi asiantuntijaksi. Teen kokoaikaisesti suuhygienistin työtä, mutta kerran viikossa toimin parodontologin työparina. Hänen kanssaan olenkin saanut työskennellä koko sen ajan, jonka olen ollut täällä!

Kliinistä työtä ja hieman muutakin

Teen kliinistä potilastyötä ja hoidan pääasiassa aikuisia potilaita. Tykkään luoda pitkäaikaisia potilassuhteita, jolloin potilaan on helpompi tulla myös vastaanotolle, kun tuttu ihminen on vastassa. Pidän siitä, että minulla on ollut mahdollisuus ottaa käyttööni uusia menetelmiä ja laitteita. Tyypillisen työviikkoni aikana teen hammaskiven poistoja ja jauhepuhdistuksia sekä erilaisia valkaisuja ja väliaikaisia paikkoja. Teen myös kipsimallit ja valkaisulusikat itse, joten minulla on täällä tällainen pieni oma labra. :)

Lisäksi teen PlusTerveydessä työsuojeluvaltuutetun työtä sekä toimin ikään kuin vasempana kätenä toimipisteemme asemavastaavalle, esimerkiksi rekrytoinneissa. Olen myös päässyt käymään erilaisilla messuilla, mikä on tuonut ajoittain päiviin mukavaa vaihtelua. Olen pystynyt sopimaan työni myös niin, että minulla on mahdollisuus viettää aikaa myös lasteni kanssa. Mielestäni on tärkeää, että työnantaja osaakin joustaa ja asioista voidaan sopia yhdessä, jolloin työnteko ja perhe-elämä saadaan yhteensovitettua.

Iso ja läheinen vastaanotto

PlusTerveys HymyDentissä on hammaslääkäreitä, suuhygienistejä ja hammashoitajia sekä paljon erikoishammaslääkäreitä. Palvelumme ovatkin mukavan laajat! Meillä on täällä hyvät välineet käytössä ja tarveaineita on aina riittävästi, mikä mahdollistaa laadukkaan hoidon. Meillä on lisäksi hyvä potilaskanta ja pitkäaikaisia potilaita; minulla käy tälläkin hetkellä paljon samoja potilaita kuin silloin 16 vuotta sitten! Olen päässyt tutustumaan heihin ihmisinä ja pidänkin heitä ”mun omina tyyppeinä”. Joskus käy myös niin, että potilas suosittelee vastaanottoa vaikkapa puolisolleen, ja yhtäkkiä koko perhe käykin meillä. Olen saanut täällä rakentaa hyviä potilassuhteita, mitä arvostan.

Vastaanottomme on todella mukava ja olen viihtynyt täällä erinomaisesti. Meillä on ollut työntekijöissä vaihdantaa eläköitymisien vuoksi ja siksi uusien työkavereiden saaminen on ollut ajankohtaista. Meillä on täällä hyvä fiilis ja yhteishenki, jota pyrimme ylläpitämään. Esimerkiksi joka toinen viikko ilmestyvät hedelmäkorit piristävät päiväämme, ja koenkin tällaisten pienten asioiden olevan tärkeitä työpaikalla. PlusTerveyden toimiva viestintä myös helpottaa työntekoa, ja esimerkiksi kuukausittaiset hoitolakokoukset mahdollistavat avoimen keskustelun.

Miian terveiset uusille kollegoille

Uskallan kollegoilleni suositella ainakin meidän toimipistettämme loistavana työpaikkana: osaavien erikoishammaslääkäreiden vuoksi esimerkiksi hammaslääkäri ei koskaan joudu olemaan asioiden kanssa yksin. Täällä on aina ollut sellainen ilmapiiri, että kysyminen ja konsultoiminen on mahdollista eikä tyhmiä kysymyksiä olekaan. Meillä on myös hyvä huumori ja porukka, jossa ollaan ratkaisukeskeisiä. Toki HymyDent on Salossa myös oikein kivalla sijainnilla, ja meillä on hienot uudet tilat.

Alaa harkitseville voin myös suositella suuhygienistin työtä – tämä on kiva ja itsenäinen ammatti, jota on mahdollista toteuttaa myös yrittäjänä. Minulla on omat potilaat ja työajat sekä mahdollisuus päättää myös itse asioista. Oppiminen ei myöskään rajoitu vain opiskeluaikaan, sillä itse olen urani aikana täällä oppinut hurjasti uutta.