Uusia tuulia PlusTerveydestä

Olen työskennellyt PlusTerveydessä hammaslääkärinä nyt 3,5 vuotta. Teen töitä kahdessa toimipisteessä: pienellä vastaanotolla Laitilan Hampaassa ja suuremmalla vastaanotolla Turun Hammaskulmassa.

Työskentelin pitkään terveyskeskuksessa ja koin olevani avoin uusille vaihtoehdoille. Kollegani sai tietää ajatuksistani ja houkutteli töihin Laitilan hampaaseen. Myöhemmin aloitin työt myös Turun Hammaskulmassa. Jännitin irtisanoutumista vanhasta virastani, mutta kaikki on mennyt täällä tosi kivasti, vaikka koronakin toi välissä oman haasteensa. Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen päätökseeni!

Kaksi aivan erilaista toimipistettä

Laitilassa meillä ei ole erikoishammaslääkäreitä, joten siellä pääsen todella haastamaan itseäni! Turussa puolestaan näen etuna sen, että erikoishammaslääkäreiltä saa tukea ja heitä voi konsultoida koskien myös töitäni Laitilassa. Pääsen myös halutessani seuraamaan kokeneemman kollegan työtä. Olen viihtynyt kummallakin vastaanotolla todella hyvin, ja on mukavaa, että molemmilla vastaanotoilla on hieman eri fiilis. Laitilassa on pieni porukka, jossa kaikki ovat perillä toistensa työstä, kun taas Turussa on enemmän pelinappuloita ja äänekkäämpää kahvihuoneessa. Pienemmällä toimipisteellä on myös helppo tehdä pieniä järjestelyitä, mutta toisaalta sijaisen löytäminen on helpompaa suuremmalla vastaanotolla. Sanoisin siis, että molemmissa on puolensa!

Mahdollisuudet ylläpitää ja kehittää osaamista

Tavallinen työpäiväni koostuu hyvin monipuolisesti kaikenlaisesta perushoidosta: haastattelupäivänä esimerkiksi tehtiin hampaiden poistoja, paikkauksia ja yksi siltakin tuli valmiiksi – miltei kaikkea tulee tehtyä paitsi oikomishoitoja en tee. Nautin sellaisesta peruspuurtamisesta, jossa heti näkee kätensä jäljen. Kun työtä tekee monipuolisesti, säilyy osaaminenkin kattavasti, eivätkä mitkään toimenpiteet ala jännittää. Tyytyväinen potilas on parasta tässä työssä.

Tällä hetkellä tavoitteeni on kehittyä proteettisissa toimenpiteissä, ja olenkin täällä päässyt ottamaan uutena osa-alueena työhöni mukaan implantit. Olen PlusTerveyteen tultuani käynyt myös muita kursseja, ja koen mahdollisuuteni kehittyä täällä olevan hyvin korkealla. Olenkin viimeisen kolmen vuoden aikana kehittynyt paljon, ja esimerkiksi kädentaitoni on vahvistuneet erityisesti viime vuosina, vaikka valmistumisestani on jo melkein 10 vuotta. Täällä on myös se hyvä puoli, että pääsee seuraamaan omaa kädenjälkeään, kun saa tavata samoja potilaita ja kontrolloida heitä jopa vuosittain, mikä on myös opettavaista.

Haluankin aina syventää osaamistani ja ylläpitää olemassa olevia taitojani. On minulla toki ollut haaveita erikoistumisestakin, mutta juuri nyt potilastilanne rullaa niin kivasti, etten koe sitä vaihtoehdoksi ainakaan tässä vaiheessa – rytmi tuntuu tällä hetkellä hyvältä.

Vastuuta ja vapautta PlusTerveydessä

PlusTerveydessä on varsin kannustava ilmapiiri ja tunne siitä, että kaikki järjestyy, eikä ole painostusta esimerkiksi tulostavoitteista. Täällä vallitsee kliininen autonomia, jossa saa itse päättää asioista ja on myös itse vastuussa työstään. Koen myös vapauden tunnetta, kun saan itse valita työajat, mikä helpottaa, kun pitää päästä vaikkapa koulutuksiin tai lomalle. On helpottavaa, kun voi itse järjestellä kalenteriaan, koska kirjat eivät ole pullollaan täynnä kuukausia eteenpäin.

Ilonan terveiset uusille kollegoille

Hammaslääkäri on hieno ammatti, niin sanottu “akateeminen käsityöläinen”. Tässä saa olla ihmisten kanssa, työajat ovat miellyttävät ja työtilanne sekä tulonlähde on turvattu. Suosittelen siis ehdottomasti alaa harkitseville. Olen saanut aiemmin olla myös kandiopetuksessa mukana, mikä on ollut kivaa. Yksityiselle siirtyminen voi tuntua isolta hyppäykseltä, mutta jos on mahdollisuus työskennellä yksityisessä hammashoidossa vaikkapa päivä tai ilta viikossa, saa siinä pikkuhiljaa jalkaa ovenväliin.

Toivotan kaikki uudet huumorintajuiset työkaverit lämpimästi tervetulleiksi meidän vastaanotoille!

Lue lisää meillä työskentelystä >>