Vastaamon potilastietoihin kohdistunut tietomurto on herättänyt paljon kysymyksiä ja huolta tietosuojasta sekä potilastietojen tietoturvasta. Tietomurto ja uhrien kiristäminen ovat täysin tuomittavia toimia. Rikollinen toiminta on loukannut merkittävällä tavalla uhrien yksityisyyden suojaa. Me PlusTerveys Lääkärit Oy:ssa teemme kaikkemme, jotta potilaidemme tiedot säilyvät suojattuna ja ainoastaan varmistamassa laadukasta hoitoa kullekin asiakkaalle.

Olemme pyrkineet eriyttämään potilastietojen säilyttämisen kokonaisuudessaan julkisesta verkosta. PlusTerveys Lääkäreissä potilastiedot on tallennettu ulkopuolisen arvioijan auditoimaan A-luokan potilastietojärjestelmään. A-luokan järjestelmien tietoturvan auditointi suoritetaan säännöllisesti. Auditoinnilla sertifioidut järjestelmät on listattu Kanta-palveluiden sivustolla.

Potilastietojärjestelmämme potilastiedot ovat salattuina yhteistyökumppanimme ylläpitämillä palvelimilla. Palvelimien teknistä tietoturvaa ylläpidetään jatkuvasti ja tietoturvapäivitykset asennetaan kuukausittain suunnitelman mukaisesti.

PlusTerveyden käyttäjät pääsevät henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla potilastietoihin ainoastaan yhtiön toimipisteiden rajatusta ja suojatusta yritysverkosta. Käyttäjätunnukset ovat suojattuna säännöllisesti vaihtuvilla vahvoilla salasanoilla. Palvelu sallii yhteydet potilastietoihin ainoastaan ennalta määritellyistä kohteista. Potilastietojärjestelmään kertyy kaikesta toiminnasta käyttäjätunnuksen perusteella lokitieto käytön lainmukaisuuden todentamiseksi.

PlusTerveydessä voit asioida turvallisella mielellä. Panostamme aktiivisesti tietoturvaan ja terveydenhuollon luotettavuuden säilyttämiseen.

Voit tutustua tietosuojakäytäntöihimme tietosuojaselosteissa.