Esitietolomake

Oletko tulossa ensimmäistä kertaa vastaanotollemme tai ovatko terveystietosi tai lääkityksesi muuttuneet? Voit nopeuttaa asiointia täyttämällä esitietolomakkeen jo ennakkoon. Tulosta tästä esitietolomake ja tuo se täytettynä mukanasi vastaanottokäynnille. Halutessasi voit täyttää lomakkeen myös vastaanotollamme.

Suun terveys on osa kokonaisterveyttä

Suun terveys kuuluu tärkeänä osana ihmisen hyvinvointiin. Tulehdus suussa ja hampaissa on riski yleisterveydelle. Hampaiden tukikudoksissa, juurissa ja ikenissä esiintyvät tulehdukset ja märkäpesäkkeet voivat levittää bakteereja verenkiertoon purressa, syödessä ja hampaita harjatessa. Hampaistossa oleva tulehdus voi levitä lähellä olevaan kudoksiin, mutta myös kauempana sijaitseviin elimiin, kuten sydämeen.

PlusTerveys ProSmile hammastarkastus

Hampaiston tulehdukset voidaan jakaa neljään ryhmään:

  • hammasytimen tulehdus
  • hammasjuuren ympäristön tulehdus
  • hampaan tukikudoksen tulehdus
  • ientulehdus

Pienetkin suun tulehdukset saattavat olla kohtalokkaita terveydelle. Kokonaisterveyden kannalta onkin tärkeää, että myös hampaistossa olevat vähäoireiset tai jopa oireettomat tulehdukset hoidetaan. 

Suun ja hampaiden tulehduksia estät parhaiten käymällä säännöllisesti hammaslääkärissa ja huolellisella hampaiden kotihoidolla.

Kaunis hymy suuhygienistin vastaanotolla

Hammaskivi sekä tupakointi, kahvin- ja teenjuonti muodostavat ajan mittaan hampaisiin hankalia värjäymiä, joita on vaikea saada poistettua kotikonstein.

Ammattitaitoiset suuhygienistimme poistavat vaikeat värjäytymät hampaista ja saamme hymysi taas kirkastumaan.

Lisäksi neuvomme hampaiden kotihoitoon sopivimman puhdistustekniikan ja voit saada tarvittaessa käytännön opastusta hampaiden puhdistukseen suuhygienistiltämme.

 

PlusTerveys ProSmile vastaanotto