PlusTerveyden silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Antti Juutinen pitää vastaanottoa Oulussa. Palveluita vastaanotolla ovat mm. taittovirhekirurgia, laser- ja ikänäköleikkaukset, kaihikirurgia ja jälkikaihenpoisto.

Näkö on yksi tärkeimmistä aisteistamme ja vaikuttaa päivittäiseen elämänlaatuumme. Palveluksessasi on asiantunteva henkilökunta ja lisäksi panostamme uusimpaan tekniikkaan lisätäksemme turvallisuutta ja parantaaksemme tuloksia.

Laserleikkaus

Laserleikkausta edeltää aina silmäkirurgiaan erikoistuneen ammattilaisen huolellinen esitutkimus. Esitutkimuksessa sinulle tehdään perusteellinen näöntarkastus, silmänpaineen mittaus, silmänpohjan ja sarveiskalvon tutkimus.

Esitutkimuksessa myös keskustelemme hoitoon kohdistuvista odotuksista, saavutettavasta lopputuloksesta, leikkausmenetelmistä sekä leikkauksen riskeistä. Käytössämme on useita leikkausmenetelmiä, joista yhdessä valitsemme juuri sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Lopullinen hoitopäätös tehdään aina yhteistyössä silmäkirurgin kanssa.

 • Varaa aikaa tutkimukseen noin 1,5 tuntia
 • Ota silmälasitiedot sekä käytössä olevat silmälasit mukaan.
 • Pehmeiden piilolasien käyttö tulee lopettaa viikkoa aiemmin. Jatkuvakäyttöisten 2 viikkoa ja kovien 3 viikkoa aiemmin.
 • Silmätipat voivat vaikuttaa näkemiseen tutkimuksen jälkeen.
 • Aurinkolasit on hyvä ottaa mukaan kirkkaalla säällä (laajennetut mustuaiset).
 • Tule tutkimukseen ilman silmämeikkiä
 • Leikkaus voidaan suorittaa jopa seuraavana päivänä.

Leikkaus ei sovellu:

 • Alle 18-vuotiaalle
 • Keratoconus (sarveiskalvon kartiopullistuma) potilaalle
 • Raskaana oleville/ imettäville
 • Roaccuttan lääkehoidon aikana (mahdollista 6 kk kuluttua hoidosta)
 • Mikäli näössä on tapahtunut 1-2 vuoden aikana suuria muutoksia.
 • Harmaakaihipotilaille

Linssileikkaus

Linssileikkauksella on mahdollista korjata taittovirheiden lisäksi myös ikänäköä. Leikkaustekniikka on sama kuin kaihileikkauksessa, joka on maailman yleisimpiä ja turvallisimpia leikkauksia. Potilaat, joille on tehty linssileikkaus, eivät tarvitse myöhemminkään kaihileikkausta. Linssileikkauksessa silmän oma linssi vaihdetaan uuteen.

Ikänäkö

Onko lukeminen muuttunut hankalaksi vaivihkaa? Kirjaimet tuntuvat epätarkoilta lähietäisyydeltä ja tekee mieli työntää paperia etäämmälle? Jos olet yli 40-vuotias, kyse voi olla niin sanotusta ikänäöstä. Yli 40-vuotiaana silmän linssi ja linssiä säätelevät lihakset jäykistyvät asteittain. Tällöin puhutaan ikänäöstä, jolloin ihminen tarvitsee lähelle katsomiseen luku- tai moniteholasit.

Pysyvästi eroon ikänäöstä

Ikänäköleikkauksen hoitomuodot ovat kehittyneet uudelle tasolle viime vuosina. Näönkorjaus toteutetaan ikänäön korjaamiseen suunniteltuilla monitehoisilla tekomykiöillä. Korkeatasoinen ja asiakkaalle oikein suunniteltu ikänäköleikkaus mahdollistaa näkemisen sekä kauas että lähelle ilman silmälaseja. Suurin osa linssileikatuista kokee pärjäävänsä täysin ilman silmälaseja. Linssileikkauksen tulos on pysyvä, koska linssinvaihdon jälkeen ikänäön muutos ei enää etene.

Ikänäköleikkaus on kokonaisratkaisu, johon sisältyy esitutkimus, leikkaus, jälkitarkastukset sekä leikkausturva, joka kattaa mahdolliset tarkentavat toimenpiteet.

Kaihileikkaus

Harmaakaihi on sairaus, jossa silmän oma linssi eli mykiö samenee aiheuttaen näön huononemista. Se kehittyy iän myötä ennemmin tai myöhemmin jokaiselle. Ainoa hoitokeino on leikkaus. 

Harmaakaihileikkaukseen päädytään, kun sairaus huonontaa näkökykyä ja aiheuttaa potilaalle haittaa. Mitään kaihin ”kypsyttelyä” tai turhaa odottelua ei tarvita, vaan kaihileikkaus on perusteltua suorittaa heti, kun kaihista on haittaa. Lääkehoidolla ei voida parantaa kaihia eikä estää sen kehittymistä.

Kaihikirurgia etenee nopeasti

Kaihileikkauksen toteutamme linssileikkauksena, jossa korjaamme samalla taittovirhettä. Käytössämme oleva tarkka mittauslaitteisto antaa mahdollisuuden valita sopivan tekomykiön, jolla voidaan kaihin lisäksi korjata taittovirhettä. Silmäklinikallamme on käytössä hajataittoa korjaavia sekä uusinta tekniikkaa, jossa käytetään hajataiton korjaavia tekomykiöitä sekä uusinta tekniikkaa edustavia monitehotekomykiöitä. Se on uuden ajan tekomykiö, jonka ansiosta laseja ei useimmiten enää tarvita. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää! 

Ajankohtaista