Hammashoitoa nukutuksessa

Vaativissa hammashoidoissa tai voimakkaassa hammaslääkäripelossa nukutushammashoito on hyvä vaihtoehto. Me Mäntsälän Hymyhampaassa tarjoamme hammashoitoa myös nukutuksessa. Suunhoidon ammattilaiset hoitavat turvallisesti hymysi kuntoon, kun sinä olet mukavasti unten mailla.

Voimakas, ylitsepääsemättömältä tuntuva hammaslääkäripelko on hyvä syy hakeutua hammashoitoon nukutuksessa. Varsinkin, jos vaihtoehtona olisi muuten jättää hampaat hoitamatta, jolloin ongelmista tulee vaikeampia ja kalliimpia. Nukutushoito on hyvä vaihtoehto myös lasten hammashoidossa, varsnkin jos lasta pelottaa kovasti tai hän vastustelee hoitoa.

Joskus taas tarvitaan useita hammashoitotoimenpiteitä ja hoidon kesto on niin pitkäaikainen, että on mielekkäintä tehdä kaikki kerralla kuntoon.

Miten nukutushammashoitoon?

Ennen nukutushoitoa sovitaan tapaaminen hammaslääkärin kanssa. Tapaamisella tehdään tarkka hoitosuunnitelma ja kustannusarvio, tämän jälkeen varataan aika nukutushammashoitoon. Samalla hoitokerralla voidaan tehdä useanlaisia eri toimenpiteitä. Nukutushammashoidon hinta muodostuu nukutustiimin palkkiosta sekä normaaleista hammashoitotoimenpiteiden hinnoista.

Nukutushammashoito tehdään tiimityönä: hoitoon osallistuu anestesialääkäri ja -hoitaja, hammaslääkäri ja hammashoitaja sekä välinehuoltaja. Nukutustiimimme jäsenet ovat kokeneita ammattilaisia, joten nukutushoito on turvallista. 

Tyypillinen nukutushammashoito kestää 2-4 tuntia, jonka jälkeen heräämiseen varataan aikaa puolesta tunnista tuntiin. Nukutushammashoidon jälkeen tarvitset saattajan ja hoidon jälkeen tarvitaan lepoa ainakin seuraavan vuorokauden puolelle.

Suun terveys vaikutta kokonaisterveyteen

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa ihmisen kokonaisterveyteen, sillä suun alueen tulehduksilla on osoitettu olevan yhteyksiä moniin yleissairauksiin. Hoitamattomat hampaat saattavat aiheuttaa vakaviakin seurauksia. Ientulehdus on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä, joka lisää sydän- ja aivoinfarktin vaaraa. Suun bakteerit voivat levitä verenkierron kautta myös elimistön vaurioituneisiin kohtiin. 

PlusTerveys Mäntsälän Hymyhammas suun terveys

Huolehdi suusi ja hampaidesi terveydestä syömällä terveellisesti, harjaamalla hampaasi kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla ja käymällä säännöllisesti hammashoidossa. Parhaat hoitotulokset karieksen aiheuttamia vaurioita vastaan saadaan pitkillä hoitosuhteilla, jolloin hammaslääkärisi voi antaa juuri Sinun tarvitsemaa hoitoa. Suun alueen sairaudet voivat edetä pitkälle oireettomina, siksi kannattaa sopia, että oma hammaslääkäri kutsuu säännöllisin väliajoin hammastarkastukseen. Säännölliset tarkastukset vähentävät myös hammashoidon kustannuksia.

Cerec-posliinipaikat yhdellä käynnillä

Mäntsälän Hymyhampaassa on käytössä Cerec-tekniikka, jonka avulla teemme keraamiset paikat ja kruunut yhdellä käyntikerralla.

Cerecin etuja tavallisiin muovipaikkoihin verrattuna on, että paikka on luonnollisen värinen eikä kellastu. Cerec-paikka kestää kauemmin kuin muovinen paikka, joten se on myös kustannustehokas.

PlusTerveys Mäntsälän Hymyhammas Cerec

Cerecillä tehtävän paikan tai kruunun tekovaiheet:

  • Hammaslääkäri hioo paikattavan hampaan oikean muotoiseksi
  • Hammas kuvataan skannerilla, joka tallentaa tietokoneohjelmalle hampaiden kolmiulotteiset mallit
  • Hammaslääkäri suunnittelee oikeanmuotoisen paikan tietokoneohjelman avulla
  • Paikka jyrsitään jyrsimellä hammaslääkärin vastaanotolla tai 3D-tiedosto lähetetään hammaslaboratorioon tai erilliseen jyrsintäkeskukseen jyrsittäväksi
  • Keraaminen paikka kiinnitetään hampaaseen ja viimeistellään