Hammaslääkärin ja suuhygienistin monipuoliset palvelut

PlusTerveys Hammaslääkäriasema Fossa Hammaslääkärit
 • Yleishammashoito: Terve suu ja terveet hampaat ovat tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Yleishammaslääkäreidemme kanssa saat luotua luotettavan hoitosuhteen ja pidettyä yllä hyvää suun terveyttä entistä paremmin. Yleishammaslääkäreidemme palveluihin kuuluvat kaikki perushammashoitoon oleellisesti liittyvät palvelut. Yleishammaslääkärin tekemään tarkastukseen kuuluvat limakalvojen, ikenien, hampaiden, kielen ja purennan tarkistus sekä tarvittavien röntgenkuvien otto. Hyvää suun terveyttä edistää myös yksilöllinen hoitoon kutsu yksilöllisin kutsuvälein. Yleensä hammaslääkärin tekemä tarkastus on hyvä tehdä vuoden välein.
 • CEREC-keraaminen paikkaus: Cerec-paikkauksessa korjaus tehdään yhdellä tai kahdella hoitokäynnillä ilman jäljennöstä, väliaikaista paikkaa tai pitkää odotusaikaa. Cerec-paikkojen etuja ovat hammaskiilteenomainen kestävyys ja luonnollinen ulkonäkö. Cerec-paikka on täysin liukenematon eikä sille voi allergisoitua. Keraaminen täyte on paras vaihtoehto mm. vanhojen isojen amalgaami- ja muovipaikkojen restaurointiin. Cerec-keramia on erinomainen ja pitkäaikainen sijoitus suun ja hampaiden hyvinvointiin. Myös takahampaissa voidaan käyttää keraamisia paikkausmateriaaleja.
 • Suuhygienistipalvelut: Suuhygienisti on suun terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut suun ja hampaiden puhdistukseen sekä ennaltaehkäisevään hoitoon. Hammaskiven poiston ja hampaiden kotihoidon opastuksen lisäksi suuhygienistiemme palveluihin kuuluvat mm. soodapuhdistus, hammaskorun laitto sekä hampaiden valkaisu.

Testaa suun kunto PerioSafe-sylkitestillä

Vastaanotollamme on käytössä PerioSafe-pikatesti, joka antaa sylkinäytteestä tärkeää tietoa ikeniesi terveydestä 10 minuutissa. Testitulos kertoo olemassa olevasta ien- ja kiinnityskudostulehduksesta, mutta ennen kaikkea se saattaa paljastaa vielä piilevän tulehduksen. Testi hyödyntää uusinta suomalaista tutkimustietoa suun entsyymeistä ja immuunijärjestelmään kohdistuvasta kuormituksesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin hammashoidon yhteydessä.

Koska suun tulehdus ei aina oireile, ja matala-asteinenkin suun tulehdus vaikuttaa, myös oireettomana:

 • koko kehon yleisterveyteen
 • diabeteksen, reuman sekä sydän- ja verisuonitautien hoitotulokseen
 • hedelmällisyyteen
 • suorituskykyyn
 • iensairauksien kehittymiseen

Teemme sinulle testituloksen perusteella henkilökohtaisen ennakoivan hoidon ohjelman, jonka avulla ehkäiset ientulehduksen vaikutuksia jo ennen kuin ne ovat silmin havaittavissa tai muutoin haitaksi terveydellesi. Testi voidaan tehdään osana muuta suun terveydentilanteen kartoitusta joko suuhygienistin tai hammaslääkärin toimesta. Ennen testiä ei voi syödä, jauhaa purkkaa, harjata hampaita tai purskutella noin 30 minuuttia ennen varsinaista testiä.

PerioSafe-mittauksen ja hoito-ohjelman hinta on 32 € (+ palvelumaksu).

Iensairaudet

Iensairaudet (ientulehdus ja kiinnityskudostulehdus) ovat yleisiä kaikenikäisten keskuudessa, ja ne ovat reikiintymistä pahempi uhka hampaille ja kokonaisterveydelle. Suun piilevät ja krooniset tulehdukset voivat vaikuttaa monien sairauksien kehittymiseen ja niiden hoidon tuloksiin. Tällaisia sairauksia ovat mm. sydän- ja verisuonisairaudet, diabetes, keuhkokuume ja reuma.

Ientulehdus eli gingiviitti ilmenee ienverenvuotona ja pahanhajuisena hengityksenä. Päivittäinen hampaiden ja hammasvälien huolellinen omahoito sekä suuhygienistin tekemä säännöllinen puhdistaminen estävät parhaiten ientulehdusten syntyä.

Kiinnityskudostulehdus eli parodontiitti on hampaiden kiinnitystä tuhoava, bakteerien aiheuttama krooninen tulehdus, joka voi edetessään tuhota hampaan kiinnityskudoksia. Parodontiitti voi edetä vuosikausia lähes oireettomasti, kunnes kiinnityskudosten tuhoutuessa hampaiden välit alkavat suurentua ja hammas voi alkaa heilua.

Parodontologi eli kiinnityskudossairauksien erikoishammaslääkäri arvioi hampaiden kiinnityskudosten tilannetta röntgenkuvien ja kliinisen tutkimuksen avulla. Ientaskujen mittaus ja purennan tarkastus kuuluvat parodontologin tekemään perustutkimukseen. Tarvittaessa otetaan myös mikrobinäyte tulehtuneista ientaskuista. Parodontiitin etenemistä hidastetaan ja tulehdusta hoidetaan syventyneiden ientaskujen puhdistamisella käsi-instrumentein ja ultraäänilaitteen avulla. Joissain tilanteissa voidaan tarvita myös kirurgista hoitoa ja käyttää myös erilaisia uudiskiinnitysmenetelmiä hoidon tehostamiseksi. Hoitovälit määritetään yksilöllisesti parodontiitin etenemisen riskin perusteella.

Puuttuuko sinulta hammas? Implantti voi olla ratkaisu ongelmaasi

Suu- ja leukakirurgimme hoitaa kaikkia tavallisia suukirurgisia ongelmia. Esimerkiksi vaikeita hampaiden poistoja, viisaudenhampaiden leikkauksia, hampaiden juurenkärkien tulehduksia ja suun limakalvosairauksia.

Hammasimplanteista jo 25 vuoden kokemus

Hammaslääkäriasema Fossassa on 25 vuoden vankka erikoisosaaminen hammasimplanteista.

 • Implanttihoidon avulla voidaan korvata yksittäisten tai useiden hampaiden puutoksia.
 • Hammasimplantin luutumisaika on tavallisesti kolmesta kuuteen kuukautta, jonka jälkeen implantin päälle rakennetaan oikean hampaan ulkonäköä vastaava kruunuosa.
 • Asetamme implantteja sekä tavanomaisin, että erikoismenetelmin: käytössämme ovat luusiirteet, biolasi- ja keinoluusiirre sekä kalvotekniikat.

Hoidot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä potilaan oman hammaslääkärin kanssa. Oma hammaslääkäri vastaa myös yleensä ylläpitohoidosta erikoishoitojen päätyttyä. Implanttihampaita hoidetaan kuten omiakin hampaita.

Suunnittelun apuna meillä on käytössä kaikki nykyaikaiset tutkimusmenetelmät, mukaan lukien KKTT eli 3D tutkimukset.

Protettisella hoidolla heikenntynyt purenta kuntoon

Leukanivelten sairaudet

Leukanivelten sairauksia varten meillä on erikoishammaslääkäreiden muodostama hoitotiimi ja tarvittaessa kauttamme hoituvat myös leukanivelten magneettitutkimukset yhteistyössä sairaala Mehiläisen kanssa.


Proteettinen hoito

Proteettisen hoidon tarkoituksena on kuntouttaa heikentynyttä purentaa. Yleisimmät syyt purentatoiminnan heikkenemiseen ovat hampaiden puutokset, huonokuntoiset hampaat ja paikat sekä hampaiston asentovirheet.

Erilaisilla proteettisilla hoitomenetelmillä voidaan korvata puuttuvia hampaita, korjata vaurioituneita ja laajalti paikattuja hampaita, kuntouttaa purentaa sekä parantaa hampaiden ulkonäköä.

Omia hampaita kruunuttamalla tai valmistamalla niihin keraamisia täytteitä, saavutetaan perinteiseen muovilla tai amalgaamilla tapahtuvaan paikkaushoitoon verrattuna huomattavasti parempi hoitotulos kestävyyden ja ulkonäön osalta. Edellytyksenä kruunujen ja keraamisten täytteiden valmistamiselle on, että oman hampaan juuri on terve ja tukeva.

Puuttuvia hampaita korvataan nykyisin yhä useammin implanttikantoisilla rakenteilla perinteisten siltojen ja irrotettavien osa- ja kokoproteesien sijaan.

Röntgenpalvelut

Käytössämme on digitaalinen kuvantamisjärjestelmä, jonka avulla kuvia on mahdollista katsoa heti röntgentutkimuksen jälkeen. Röntgenpalveluihimme kuuluvat kokoleukakuvat, intraoraalikuvat, leukanivelkuvat, kallokuvat sekä kolmiulotteista tekniikkaa hyödyntävät kartiokeilatietokonetomografiakuvat eli mikro TT- kuvat.

Ortopantomografia eli kokoleukakuva

Ortopantomografia on hyvä apuväline karieksen ja hammasperäisten tulehdusten arvioinnissa. Ortopantomografiaa voidaan käyttää myös esimerkiksi erilaisten kystojen, kasvainten, leukanivelten ja leukamurtumien diagnostiikassa.

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT)

Kartiokeilatietokonetomografia on kolmiulotteinen röntgenkuvausmenetelmä, jolla on mahdollista kuvata kovakudoksia erittäin tarkasti.

Kartiokeilatietokonetomografia-kuvaus on ihanteellinen apuväline esimerkiksi hammasimplanttihoitojen suunnittelussa, viisaudenhampaiden ja niiden läheisyydessä kulkevien hermojen suhteiden arvioinnissa sekä hampaiston infektiomuutosten tarkassa paikantamisessa ja oikean hoitoratkaisun valinnassa.

Röntgenlähete Fossaan

Lähete on tarkoitettu lähettäville hammaslääkäreille. Lataa tästä röntgenlähete tietokoneellesi, jolloin voit täyttää lomakkeen kentät koneellasi.

Lähetä tulostettu lomake osoitteeseen:
PlusTerveys Hammaslääkäriasema Fossa
Pieni Roobertinkatu 16 A
00120 Helsinki

Röntgen ajanvaraus numerosta (09) 696 2990.