Testaa suun kunto PerioSafe-sylkitestillä

Vastaanotollamme on käytössä PerioSafe-pikatesti, joka antaa sylkinäytteestä tärkeää tietoa ikeniesi terveydestä 10 minuutissa. Testitulos kertoo olemassa olevasta ien- ja kiinnityskudostulehduksesta, mutta ennen kaikkea se saattaa paljastaa vielä piilevän tulehduksen. Testi hyödyntää uusinta suomalaista tutkimustietoa suun entsyymeistä ja immuunijärjestelmään kohdistuvasta kuormituksesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin hammashoidon yhteydessä.

Koska suun tulehdus ei aina oireile, ja matala-asteinenkin suun tulehdus vaikuttaa, myös oireettomana:

  • koko kehon yleisterveyteen
  • diabeteksen, reuman sekä sydän- ja verisuonitautien hoitotulokseen
  • hedelmällisyyteen
  • suorituskykyyn
  • iensairauksien kehittymiseen

Teemme sinulle testituloksen perusteella henkilökohtaisen ennakoivan hoidon ohjelman, jonka avulla ehkäiset ientulehduksen vaikutuksia jo ennen kuin ne ovat silmin havaittavissa tai muutoin haitaksi terveydellesi. Testi voidaan tehdään osana muuta suun terveydentilanteen kartoitusta joko suuhygienistin tai hammaslääkärin toimesta. Ennen testiä ei voi syödä, jauhaa purkkaa, harjata hampaita tai purskutella noin 30 minuuttia ennen varsinaista testiä.

PerioSafe-mittauksen ja hoito-ohjelman hinta on 32 € (+ palvelumaksu).

 

Puuttuuko sinulta hammas? Implantti voi olla ratkaisu ongelmaasi

Suu- ja leukakirurgimme hoitaa kaikkia tavallisia suukirurgisia ongelmia. Esimerkiksi vaikeita hampaiden poistoja, viisaudenhampaiden leikkauksia, hampaiden juurenkärkien tulehduksia ja suun limakalvosairauksia.

Hammasimplanteista jo 25 vuoden kokemus

Hammaslääkäriasema Fossassa on 25 vuoden vankka erikoisosaaminen hammasimplanteista.

  • Implanttihoidon avulla voidaan korvata yksittäisten tai useiden hampaiden puutoksia.
  • Hammasimplantin luutumisaika on tavallisesti kolmesta kuuteen kuukautta, jonka jälkeen implantin päälle rakennetaan oikean hampaan ulkonäköä vastaava kruunuosa.
  • Asetamme implantteja sekä tavanomaisin, että erikoismenetelmin: käytössämme ovat luusiirteet, biolasi- ja keinoluusiirre sekä kalvotekniikat.

Hoidot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä potilaan oman hammaslääkärin kanssa. Oma hammaslääkäri vastaa myös yleensä ylläpitohoidosta erikoishoitojen päätyttyä. Implanttihampaita hoidetaan kuten omiakin hampaita.

Suunnittelun apuna meillä on käytössä kaikki nykyaikaiset tutkimusmenetelmät, mukaan lukien KKTT eli 3D tutkimukset.

Röntgenpalvelut

Käytössämme on digitaalinen kuvantamisjärjestelmä, jonka avulla kuvia on mahdollista katsoa heti röntgentutkimuksen jälkeen. Röntgenpalveluihimme kuuluvat kokoleukakuvat, intraoraalikuvat, leukanivelkuvat, kallokuvat sekä kolmiulotteista tekniikkaa hyödyntävät kartiokeilatietokonetomografiakuvat eli mikro TT- kuvat.

Ortopantomografia eli kokoleukakuva

Ortopantomografia on hyvä apuväline karieksen ja hammasperäisten tulehdusten arvioinnissa. Ortopantomografiaa voidaan käyttää myös esimerkiksi erilaisten kystojen, kasvainten, leukanivelten ja leukamurtumien diagnostiikassa.

Kartiokeilatietokonetomografia (KKTT)

Kartiokeilatietokonetomografia on kolmiulotteinen röntgenkuvausmenetelmä, jolla on mahdollista kuvata kovakudoksia erittäin tarkasti.

Kartiokeilatietokonetomografia-kuvaus on ihanteellinen apuväline esimerkiksi hammasimplanttihoitojen suunnittelussa, viisaudenhampaiden ja niiden läheisyydessä kulkevien hermojen suhteiden arvioinnissa sekä hampaiston infektiomuutosten tarkassa paikantamisessa ja oikean hoitoratkaisun valinnassa.

Röntgenlähete Fossaan

Lähete on tarkoitettu lähettäville hammaslääkäreille. Lataa tästä röntgenlähete tietokoneellesi, jolloin voit täyttää lomakkeen kentät koneellasi.

Lähetä tulostettu lomake osoitteeseen:
PlusTerveys Hammaslääkäriasema Fossa
Pieni Roobertinkatu 16 A
00120 Helsinki

Röntgen ajanvaraus numerosta (09) 696 2990.