Tekijämme kertovat -juttusarjassa ammattilaisemme kertovat oman PlusTerveys-tarinansa. Tarinat käsittelevät heidän matkaansa uran alusta nykyhetkeen ja työtään PlusTerveyden tulosvastuullisena hammaslääkärinä. Kolmantena urastaan hammaslääkärinä kertoo Kristiina Niska:

Olen Kristiina Niska ja työskentelen hammaslääkärinä Torniossa PlusTerveys Meän Hampaassa.

Olen valmistumisen jälkeen työskennellyt aiemmin niin yksityisellä kuin julkisella puolella. PlusTerveyteen tutustuin kollegan kautta ja aloitin ammatinharjoittajana työskentelemällä aluksi yhtenä iltana viikossa. Työtuntien ja -päivien lisääntyessä tuntui luonnolliselta vaihtaa tulosvastuulliseksi hammaslääkäriksi PlusTerveydessä. Parin vuoden osa-aikaisuuden jälkeen irtisanouduin julkisen puolen toimesta ja jatkoin työuraa yksityisellä puolella.  

PlusTerveyden hallintopalvelut takaavat sen, että saan käyttää työaikani hammaslääkärin työhön eikä kirjanpitoon tai viranomaisraporttien laatimiseen. Hallintopalveluita ja viestintää on kehitetty viime aikoina, ja on kiva, kun tietää kenen puoleen kääntyä, jos ongelmia tulee vastaan. Korona-myllerryksen aikana olen myös arvostanut suuresti hallinnosta tullutta, koko ajan päivittyvää tietoa säännöistä ja ohjeistuksista.  

Yksityisellä sektorilla on enemmän vapautta mutta myös vastuuta omista asiakkaista. Itse koin hyväksi aloittaa hiljoskellen työaikaa lisäämällä, varsinkin kun aloitin "tyhjästä" ja oma asiakaspiiri piti ajan kanssa hankkia. Lomailu tuntuu helpommalta järjestää, kun työskentelee klinikalla, jossa on muitakin hammaslääkäreitä. Asiakkaat saavat tarvitsemansa avun, vaikka itse ei olisi paikalla.

Tähänastisen PlusTerveys-urani isoin hetki taitaa olla päätös irtisanoutua vanhasta toimesta ja uskoa siihen, että siivet kantavat yksityisenä. En ole kyllä katunut hetkeäkään. Työssäni parasta on kliseisesti itse tekeminen, tutuiksi tulleet asiakkaat ja  ehdottomasti työkaverit.

 

Lue lisää suunterveyden ammattilaisten työmahdollisuuksista PlusTerveydessä.