Mitä on lyhytterapia?

Elämässä tulee tilanteita, jotka saattavat äkillisesti kuormittaa mieltä ja oman jaksamisen kanssa tulee haasteita. Esimerkiksi tällaisissa tilanteissa voit saada apua lyhytterapiasta. Lyhytterapia tarjoaa matalan kynnyksen apua elämän haasteisiin - se on tarkoitettu ihan tavallisille ihmisille. 

Lyhytterapialla tarkoitetaan terapiaa, jossa on selkeä rakenne ja tietty tapa työskennellä kohti asetettuja tavoitteita. Yleensä lyhytterapian kesto on 5-20 käyntikertaa.

Mitä lyhytterapiassa tehdään?

Lyhytterapiassa keskustellaan aiheesta, joka kuormittaa ja vaikeuttaa normaalissa arjessa selviytymistä. Käsiteltäviä aiheita voivat olla muun muassa:

  • ihmissuhteen katkeaminen
  • työpaikan vaihto
  • menetykset
  • haasteet ihmissuhteessa
  • stressin ja uupumuksen oireet
  • irtisanominen 

Kuormittavissa tilanteissa on tärkeää hakeutua ammattilaisen keskusteluavun pariin oikea-aikaisesti. Yksin ei tarvitse selvitä. Lisäksi elämän eri ikä- ja siirtymävaiheisiin liittyvät kriisit tai muutokset voivat herättää tarpeen keskustelulle. Tällaisia vaiheita ovat esimerkiksi murrosikä, opiskelut, parisuhteen aloittaminen, lapsen saaminen, lasten kasvattaminen ja kotiinlähtö sekä eläkkeelle siirtyminen. 

Mihin lyhytterapia auttaa?

Lyhytterapia auttaa selkeyttämään ajatuksia, ratkomaan ongelmia ja etsimään myös konkreettisia ratkaisuja mieltä painaviin asioihin. Kriisi voi olla uuden alku, inventaario kohti uutta ja läpikäytävä ajanjakso, jonka avulla elämä voi muuttua toivottuun suuntaan ja jopa paremmaksi. 

Kenelle lyhytterapia sopii?

Lyhytterapia soveltuu kaikille, joiden elämässä jokin asia, tapahtuma tai ikävä tunne haittaa hyvinvointia. Erityisen hyödyllistä se on silloin, kun haluaa käsitellä kokemuksiaan ammattilaisen avulla ja tuntee olevansa jumissa. Terapiassa omien ajatusten, tunteiden ja toimintatapojen tutkiminen auttaa etenemään kohti parempaa. 

Olisiko lyhyestä psykoterapiasta apua omaan tilanteeseesi - varaa aika

Lyhytterapeuteille keskeistä on tarjota henkisesti kuormittuneille ja arjen haasteiden keskellä kamppaileville ihmisille turvallista, luottamuksellista ja inhimillistä keskusteluapua sopivassa ajassa. Olet tervetullut keskustelemaan PlusTerveys Tunteeseen asiantuntijoiden kanssa.

Voit varata ajan lyhyeen psykoterapiaan PlusTerveys Tunteen verkkoajanvarauksessa tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0417313077. Meihin voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse [email protected] 

Lue lisää lyhytterapiasta täältä >>