Esimerkiksi ihmissuhteen katkeaminen, työpaikan vaihto, menetykset, haasteet ihmissuhteessa, stressin ja uupumuksen oireet tai irtisanominen voivat kuormittaa ja vaikeuttaa normaalissa arjessa selviytymistä. Silloin on hyvä tulla oikea-aikaisesti keskustelemaan ammattilaisen kanssa. Yksin ei tarvitse selvitä. 

Elämän eri ikä- ja siirtymävaiheissa kriisejä voivat aiheuttaa murrosikä, opiskelut, parisuhteen solmiminen, lapsen saaminen, lasten kotoa lähtö tai eläkkeelle siirtyminen. Kriisi voi olla uuden alku, inventaario kohti uutta ja läpikäytävä ajanjakso, jonka avulla elämä voi muuttua toivottuun suuntaan ja jopa paremmaksi.

Milloin voin hakeutua lyhytterapiaan?

Lyhytterapiaan voit hakeutua, kun tunnet tarvetta selkeyttää asioita elämässäsi. Kun esimerkiksi koet  alavireisyyttä tai masennusta, ahdistusta, stressinhallinnan ongelmia tai sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Lyhytterapia soveltuu parhaiten lievään tai keskivaikeaan oireiluun. 

Lyhytterapiaan voit hakeutua myös, jos olet kohdannut kriisin, menetyksen, elämänmuutoksia tai tunnet yleisesti olevan jumissa ajatustesi kanssa. Lyhytterapia auttaa selkeyttämään ajatuksia, ratkomaan ongelmia ja etsimään myös konkreettisia ratkaisuja mieltä painaviin asioihin.

Lyhytterapia on tutkitusti vaikuttava työskentelymuoto. Se soveltuu kaikille, joiden elämässä on jokin asia, tapahtuma tai ikävä tunne hyvinvoinnin esteenä. Lyhytterapia on hyödyllisintä silloin, kun kokee tarvetta käydä kokemuksiaan läpi ulkopuolisen ammattilaisen kanssa, ja kun tuntuu, ettei pääse eteenpäin. Omien ajatusten, tunteiden ja toimintatapojen pohtiminen ja tutkiminen vievät terapiassa eteenpäin.

Tarvitsenko lähetteen?

Lyhytterapiaan et tarvitse lähetettä. Voit varata itse ajan helposti verkosta tai soittamalla numeroon 0417313077.

Miten lyhytterapia etenee?

Terapian alussa ammattilainen määrittää kanssasi käsiteltävät aiheet ja terapian tavoitteet. Työskentely aloitetaan sitten asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Lyhytterapian kesto on tyypillisesti 5-20 kertaa.

Työskentely kohdennetaan keskeisimpiin haasteita aiheuttaviin asioihin ja työskentelyote on dynaaminen. Saat työkaluja, joilla voit vaikuttaa omaan elämääsi ja pärjäät oireidesi kanssa paremmin myös terapiajakson jälkeen. Lyhytterapiaa voidaan toteuttaa myös pari- tai perheterapiana.

Lyhytterapiapalveluissa asiantuntijamme ovat terveydenhuollon ammattilaisia, taustaltaan sairaanhoitajia, psykologeja.

Lyhytterapia on mahdollista toteuttaa lähitapaamisina tai etäyhteyksin. Tarjoamme etäpalveluita valtakunnallisesti, ja lähitapaamisia varten voit tutustua toimipisteisiimme.

PlusTerveydessä saat apua nopeasti

Meillä on vapaita aikoja pääosin jo samalle tai seuraavalle viikolle.

Varaa aika tapaamiseen verkkoajanvarauksestamme tai puhelimitse numerosta 0417313077. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin ma-to klo 8:30-15:30 ja perjantaisin klo 8.30-15.

Tarjouksia ja ajankohtaista