Mitä on kalvo-oikominen?

Kalvo-oikomisessa hampaiden oikominen tapahtuu ilman perinteisiä hammasrautoja. Hampaisiin teetetään läpinäkyvät muovikalvot, jotka saa irrotettua itse tarvittaessa. Kalvot toimivat hampaiden oikomiseen, kun on kyse lievistä tai keskivaikeista asentovirheistä. Kalvo-oikominen on aikuisten oikomishoitoon suosittu vaihtoehto, joka sopii myös esteettisistä syistä suoritettavaan oikomiseen. Oikomiskalvoja tekevät eri valmistajat, ja tuotemerkkejä meillä ovat esimerkiksi Invisalign ja Clear Correct.

Oikomiskalvot vaihdetaan noin 1–2 viikon välein hampaiden suoristuessa, ja kokonaisuudessaan hoito kestää keskimäärin 6–9 kuukautta hoitosuunnitelman mukaisesti. Kalvo-oikominen on varsin hellävarainen ja verrattain kivuton oikomismenetelmä, jota tuskin edes huomaa päälle päin.

Kenelle kalvo-oikominen soveltuu?

Kalvo-oikominen sopii hoitomuotona sekä aikuisille että teini-ikäisille, jotka haluavat suoristaa hammasriviään tai korjata hampaidensa asentoa. Mikäli hampaiden asennossa tai purennassa on enemmän korjattavaa, voi olla, että jokin toinen oikomismenetelmä toimii kalvoja paremmin, mutta hoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Meillä pääset kalvo-oikomishoidon arviointikäynnille, jossa selvitämme, sopisiko kalvo-oikominen sinulle.

Paljonko kalvo-oikominen maksaa?

PlusTerveydessä kalvo-oikomisen hinta alkaa 2500 eurosta, ja keskimääräinen hinta on noin 3500–4000 euroa. Oikomishoidon hinta kuitenkin riippuu aina hampaiden tilanteesta ja hoitosuunnitelmasta. Saat hinta-arvion jo hoidon suunnitteluvaiheessa. Hintaan vaikuttaa myös oikomiskalvojen tuotemerkki, joita ovat meillä muun muassa Invisalign ja Clear Correct.

Osalla toimipisteistämme pääset kalvo-oikomisen maksuttomalle arviointikäynnille, varaa aika verkossa >

Miten oikomiskalvoja käytetään?

Oikomiskalvot ovat hampaisiin asetettavat läpinäkyvät muovikalvot. Kalvot pysyvät paikallaan kiinnikkeiden avulla. Oikomiskalvoja pidetään hampaissa valtaosa päivästä, mutta ne tulee poistaa ruokailun ja hampaiden pesun ajaksi. Vettä voi juoda kalvot suussa, mutta esimerkiksi sokeria ei tule jäädä hampaiden ja oikomiskalvon väliin. Hampaiden pesun yhteydessä oikomiskalvot tulee pestä hammasharjan ja saippuan avulla tai esimerkiksi Corega Tabs -puhdistustableteilla.

Oikomishoidon aikana käytetään useampia oikomiskalvoja, joita vaihdetaan asteittain kohti haluttua lopputulosta.

Kalvo-oikominen PlusTerveydessä Invisalign ja Clear Correct -kalvoilla

Oikomishoitoa kalvoilla tehdään useilla PlusTerveyden toimipisteillä. Käytämme muun muassa Invisalign ja Clear Correct -oikomiskalvoja, jotka molemmat valmistetaan yksilöllisesti potilaan hampaita varten. Voit varata ajan kalvo-oikomishoidon arviointikäynnille, jossa keskustelemme juuri sinulle sopivasta hoidosta. Arviointikäynnin jälkeen seuraavalla käynnillä tehdään hampaiden digitaalinen skannaus. Skannauksen jälkeen näet tietokoneohjelman kautta, kuinka hampaiden suoristuminen tapahtuu, ja pääset ihailemaan tulevaa lopputulosta. Tämän jälkeen saatkin jo ensimmäiset kalvot käyttöön.

Varaa aika kalvo-oikomisen arviointikäynnille >>
Maksuton arvikointikäynti on käytössä osalla toimipisteistämme.