Mihin pariterapia auttaa?

Pariterapiassa pariterapeuttimme auttavat löytämään ratkaisuja parisuhdettasi vaikeuttaviin tilanteisiin. Lisäksi he auttavat vahvistamaan molempien osapuolten kykyä ymmärtää itseään sekä toista ja hakemaan yhteisiä voimavaroja tilanteiden selvittämiseksi. Paripsykoterapeutit ovat ihmissuhteiden ammattilaisia, jotka ovat saaneet koulutuksen paripsykoterapiaan.

Yleisempiä syitä hakeutua pariterapiaan ovat muun muassa

  • vuorovaikutusongelmat  
  • kasvatuskysymykset 
  • tunneyhteyden kaipuu
  • ruuhkavuosihuolet 
  • seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset 
  • lapsettomuus 
  • toisen osapuolen sairaus 
  • päihteisiin liittyvät huolet
  • ikäkriisit 

Mitä pariterapiassa tehdään?

Pariterapiassa tarkastellaan parin vuorovaikutusta ja siihen liittyviä haasteita. Terapia luo uusia näkökulmia, joiden avulla pari voi ymmärtää paremmin suhteensa ongelmia ja alkaa kehittämään niitä. Pariterapiassa voi käydä yksin tai parin kanssa. Lisäksi pariterapiaa voi toteuttaa läsnä tai etänä.

Jokainen tuo parisuhteeseen oman kasvuympäristönsä malleja. Pariterapiassa voi yhdessä miettiä millaisia malleja kumpikin on saanut ja millaisia haluaa yhteiseen elämään rakentaa. Pariterapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi molempien osapuolien vanhoja pettymyksiä entisissä ja nykyisessä suhteessa sekä niistä syntyviä ajatuksia ja toiveita, joita he tuovat suhteeseen. Usein tarvetta terapialle synnyttää myös terveen viestinnän puute suhteessa. Keskustelu ei lähde käyntiin kotona tai muuttuu aina riidaksi ja näin ongelmaa ei pystytä käsittelemään ilman ulkopuolista apua.

Parisuhdeterapiassa pyritään auttamaan kriisiin ajautunutta paria luomaan yhteistä ymmärrystä ongelmien tilasta ja taustoista. Todellinen muutos vaatii motivoituneen parin, jossa molemmat osapuolet ovat sitoutuneet hoitamaan suhteen ongelmia.

Pariterapia erotilanteessa

Pariterapiaan voi tulla käsittelemään myös eron ja jaetun vanhemmuuden teemoja. Apua voidaan hakea myös siihen, kuinka eroaminen voisi tapahtua siten, että lasten hyvinvointi on keskiössä ja yhdessä mietityt toimintamallit auttavat koko perhettä uuteen elämäntilanteeseen. 

Apua parisuhteeseen 

Voit varata ajan matalalla kynnyksellä pariterapiaan ja vahvistaa parisuhteesi toimivuutta jo ennen kuin tilanne kärjistyy. Apua voi hakea myös yksin.  

Varaa aika pariterapiaan verkkoajanvarauksestamme tai numerosta 0417313077.

Tarjouksia ja ajankohtaista