EMDR-terapiassa käsitellään menneitä ikäviä tai traumaattisia elämänkokemuksia ja niihin liittyviä vaikeita tunteita. Joskus menneistä kokemuksista on mielessä vain hataria muistoja/takaumia, kuten siihen liittyviä kuvia, ääniä tai hajuja. Ne voivat herättää myös fyysisiä tai henkisiä oireita, kuten väsymystä, pelkoa, ahdistusta, surua, univaikeuksia tai paniikkioireita.

Traumaattiset kokemukset voivat olla yksittäisiä, kuten sinuun kohdistunut rikos, kaltoinkohtelu tai muu pelottava tilanne. Kyse voi myös olla pitempikestoisista tapahtumasarjoista, väkivallasta kotona, seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai kiusaamisesta esimerkiksi. Traumaattisiin kokemuksiin liittyy monenlaisia tunteita, joita mielen on ollut sekä tapahtumahetkellä että nykyisyydessä vaikea käsitellä. Kokemus voi varastoitua muistiisi ja tulla esiin eri tavoin uudelleen ja uudelleen.

EMDR-terapiassa voit työstää vaikeiden kokemusten aiheuttamia muistoja turvallisessa ympäristössä. Terapian avulla pyritään nopeuttamaan toipumista traumaattisesta kokemuksesta ja vähentää siihen liittyvää stressiä ja ahdistusta. Traumaan liittyvät muistot ovat usein pirstaleisia ja EMDR-hoidon avulla pyritään aktivoimaan luonnollinen tapa käsitellä muistoa ja vähentää siihen liittyvää tunnesisältöä. Tämä tapahtuu terapiakäynnillä stimuloimalla aivoja erilaisin liike- ja ääniärsykkein. Terapialla pyritään siihen, että voit alkaa ajatella kokemusta osana menneisyyttäsi levollisin mielin.

EMDR-terapia PlusTerveydessä

Tällä hetkellä tarjoamme EMDR-Terapiaa osana koulutusta PlusTerveys Tunteessa. Hoitoa tarjoaa psykologi Hanna Mäki-Tuuri. Ota yhteyttä ja kysy lisää EMDR-terapiasta!

Tarjouksia ja ajankohtaista