Hampaat kannattaa tarkastaa säännöllisesti

Hammastarkastuksissa kannattaa käydä säännöllisesti, vaikka et tuntisi hammassärkyä tai muita oireita. Hoitamattomista hammasinfektioista voi seurata vakavia tai yleisterveydellisiä harmeja myös nuorille ja muuten terveille henkilöille. Monet suun sairaudet voivat edetä alkuun oireettomina, sen vuoksi on tärkeää että sairaudet havaitaan hyvissä ajoin.

Parhaat hoitotulokset saavutetaan pitkillä hoitosuhteilla. Määritämme sinulle sinulle yksilöllisen hammastarkastusvälin ottaen huomioon suun terveyden riskitekijät ja sovittaessa kutsumme sinut säännöllisesti hammastarkastuksiin.

Myös hampaaton suu on tärkeää tarkistuttaa säännöllisesti.

Testaa suun kunto PerioSafe-sylkitestillä

Vastaanotollamme on käytössä PerioSafe-pikatesti, joka antaa sylkinäytteestä tärkeää tietoa ikeniesi terveydestä 10 minuutissa. Testitulos kertoo olemassa olevasta ien- ja kiinnityskudostulehduksesta, mutta ennen kaikkea se saattaa paljastaa vielä piilevän tulehduksen. Testi hyödyntää uusinta suomalaista tutkimustietoa suun entsyymeistä ja immuunijärjestelmään kohdistuvasta kuormituksesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin hammashoidon yhteydessä.

Koska suun tulehdus ei aina oireile, ja matala-asteinenkin suun tulehdus vaikuttaa, myös oireettomana:

  • koko kehon yleisterveyteen
  • diabeteksen, reuman sekä sydän- ja verisuonitautien hoitotulokseen
  • hedelmällisyyteen
  • suorituskykyyn
  • iensairauksien kehittymiseen

Teemme sinulle testituloksen perusteella henkilökohtaisen ennakoivan hoidon ohjelman, jonka avulla ehkäiset ientulehduksen vaikutuksia jo ennen kuin ne ovat silmin havaittavissa tai muutoin haitaksi terveydellesi. Testi voidaan tehdään osana muuta suun terveydentilanteen kartoitusta joko suuhygienistin tai hammaslääkärin toimesta. Ennen testiä ei voi syödä, jauhaa purkkaa, harjata hampaita tai purskutella noin 30 minuuttia ennen varsinaista testiä.

PerioSafe-mittauksen ja hoito-ohjelman hinta on 32 €.