Tandhygienisttjänster på PlusTerveys

Tandhygienisttjänsterna varierar mellan de olika klinikerna. Om du är intresserad av en viss tjänst, kan du fråga efter den på närmaste PlusTerveys-station eller kontrollera klinikernas tjänster på webbsidorna. PlusTerveys erbjuder följande tandhygienisttjänster:

Tandrengöring

  • En tandrengöring hos tandhygienisten gör tänderna snygga och släta. Vid rengöringen avlägsnas tandsten, plack och missfärgningar.

Sodaputs

  • Sodaputs tar bort missfärgningar från tändernas yta och ger ett ljusare leende. Det är en metod som är skonsammare än blekning men ändå effektiv mot ytliga missfärgningar på tänderna.

Borttagning av tandsten

  • Tandsten är bakterieplack som hårdnat och den kan endast tas bort av en tandläkare eller tandhygienist. Det är viktigt att avlägsna tandsten, eftersom den skapar ett underlag för bakterietillväxt, vilket leder till tandköttsinflammation och risk för sjukdom i tandens bindväv, dvs. parodontit.

PerioSafe-enzymtest

  • PerioSafe är ett salivtest som ger viktig information om munnens och tandköttets hälsa på bara 10 minuter. Testresultatet visar om det finns en inflammation i tandköttet eller bindväven, men framförallt avslöjar det en dold inflammation.

Tandblekning

  • Tandblekning är en metod för att få ett naturligt ljust leende genom att bleka mörka och missfärgade tänder. Det finns många olika blekningsalternativ så var och en hittar säkert en passande metod.

Tandsmycken

  • Tandsmycken är smycken som fästs på tänderna för att pigga upp utseendet och leendet. Tandhygienisten fäster smycket på tandens yta utan att skada tanden. Åtgärden är helt smärtfri.