PlusTerveys Teemu Savola

Hammaslääkäri

Teemu
Savola

Olen Lohjalainen hammaslääkäri, joka tykkää keskustella asiakkaiden kanssa muustakin kuin vain hampaista. Asun vaimoni ja lastemme kanssa Karjalohjalla kauniissa maalaismaisemassa omakotitalossa, jossa riittää puuhaa vapaa-ajalle. Niinpä pääharrastukseni viime aikoina on ollutkin omakotitalon hoito. Nuorimmainen lapsistamme aloitti koulunkäynnin juuri, kun taas vanhin opiskelee farmasiaa Kuopin yliopistossa. Vaimoni on suuhygienisti ja työskentelee kanssani samalla vastaanotolla. Yhteiseloa 24/7, kuten asia nykyään ilmaistaan.

Kokemusta minulle on hammaslääkärinä kertynyt yli 20 vuotta. Tykkään tehdä monipuolista, kokonaisvaltaista työtä. Työssäni haluan panostaa ihmisen hoitoon. En siis hoida pelkästään suuta vaan ihmistä, sillä suun ongelmat ovat useimmiten seurausta ihmisen toiminnasta. Etsin potilaan kanssa yhdessä syitä tilanteeseen ja myös keinoja tilanteen korjaamiseen. Kokonaisvaltainen tilanteen kartoitus hoitotilanteissa ohjaa aina parhaaseen lopputulokseen.

Viime vuosina laadukkaiden keraamisten paikkojen, kruunujen ja siltojen valmistaminen digitaalisen jäljentämisen avulla (CEREC- menetelmä) on vienyt työajastani yhä enemmän aikaa. Myös implanttikirurgia ja -protetiikka ovat asioita, joita tykkään tehdä perushoidon lisäksi. Itselleni hyvin tärkeä elämän ja myös työn valintoja ohjaava arvo on suomalaisuus. Esimerkiksi kaikki tekemäni proteettiset ratkaisut valmisetetaan laadukkaasti lohjalaisessa hammaslaboratoriossa. Myös muut hankinnat pyrin tekemään mahdollisimman paikallisesti.

Huumori on aina osa elämääni. Vaikka työni otan ja teen vakavasti, niin kuitenkin pyrin viljelemään huumorin kukkaa myös työssäni. "Keskinkertaiseen pyritähän, mutta priimaa pukkaa" -sanoo pohjalainen pilke silmäkulmassa. 

Toimipisteet joissa työskentelen