PlusTerveys Jaakko Paunonen

Suu- ja leukakirurgi

Jaakko
Paunonen

Työskentelen yksityisvastaanotolla sekä keskussairaalassa suu- ja leukakirurgina. Työkokemusta monipuolisesta suu- ja leukakirurgiasta minulla on 13 vuoden ajalta. Keskussairaalassa työtehtäviini kuuluu ortognaattinen kirurgia, keski- ja alakasvojen luiden traumaleikkaukset, leukanivelkirurgia, leukojen alueen hyvänlaatuisien kasvaimien hoito sekä vaativa dentoalveolaarinen kirurgia mukaan lukien vaativat leikkaukselliset hampaan poistot ja kystat. Limakalvodiagnostiikka sekä siihen kuuluvat koepalat ja lääkehoidot ovat osa työnkuvaani.

Erikoisosaamisalueitani ovat suun, hampaiden ja leukaluiden sekä leukanivelien diagnostiikka, suu- ja leukakirurgiset toimenpiteet, suupatologia sekä hammasimplantit. Myös vaativa hammasimplanttikirurgia luusiirteineen kuuluu osaamisalueeseeni.

Toimin erikoistuvien kouluttajana Seinäjoen keskussairaalassa ja pidän koulutusta myös sairaalan ulkopuolella. Kouluttaudun myös itse säännöllisesti niin kansainvälisillä kursseilla kuin kansallisillakin. Tutkimustyöni ja väitöskirjan (2020) olen tehnyt ortognaattisesta kirurgiasta eli leukojen siirtoleikkauksista ja siihen vaikuttavista asioista. Lisäksi olen toiminut Suomen suu- ja leukakirurgiyhdistyksen hallituksessa 2018–2021 ja tällä hetkellä toimin myös muissa luottamustoimissa. Potilastyössä pyrin tekemään hoitosuunnitelmat viimeisimmän käytettävissä olevan tutkimustiedon perusteella sekä nojautuen laadukkaisiin kliinisesti hyväksi havaittuihin menetelmiin.

Tervetuloa tutkimuskäynnille!