Kodikas työpaikka ja ihanat työkaverit

Olen toiminut suuhygienistinä PlusTerveyden Helsingin toimipisteessä, Hammaslääkäriasema Fossassa vuodesta 2015 lähtien. Olin välissä seitsemän kuukautta poissa, mutta päätin tulla takaisin parhaiden työkavereideni luokse.

Fossa on mielestäni kodikas työpaikka, josta löytyy paljon erikoisosaamista, mikä taas tekee työskentelystä mielenkiintoista. Suuhygienistin työn monipuolisuus on korostunut PlusTerveydessä, kun olen päässyt oppimaan uusia menetelmiä ja kehittymään niissä. Koen myös pääseväni täällä vaikuttamaan asioihin, ja pidän tärkeänä työn joustavuutta. Lisäksi ihanat työkaverit tekevät työpäivistä mukavia.

Monipuolinen työnkuva ja mahdollisuudet kehittyä

Tyypillinen työviikkoni jakautuu kahteen osaan: kahtena päivänä avustan parodontologeja ja muina päivinä teen kliinistä työtä, kuten hammaskiven poistoa sekä hampaiden puhdistusta ja valkaisua. Parodontologien avustaminen on mielekästä, sillä pidän erityisesti leikkauksissa, kuten iensiirteissä ja implanttileikkauksissa, työskentelystä. Lisäksi pääsen välillä sijaistamaan Fossan asemavastaavaa ja hoidan suuhygienistien niin sanottuja juoksevia asioita.

PlusTerveydellä olen lähiaikoina käynyt koulutukset muun muassa purentalihashieronnasta ja white spot -hoidosta, joiden myötä olenkin saanut uusia potilaita. Haluaisin oppia vielä lisää KKTT-röntgenkuvaamisesta, ja uskonkin sen olevan mahdollista PlusTerveydessä.

Työn parhaita puolia

Pelkään itse hammaslääkärillä käymistä, minkä vuoksi tykkäänkin hoitaa pelkopotilaita, kun tiedän, miltä tuntuu pelätä hammaslääkärikäyntejä. Alavalintani lienee silti hieman erikoinen. Kuitenkin edelleen 13 vuoden jälkeen ala kiinnostaa juuri monipuolisuutensa vuoksi. Pidän työstä, jota voi tehdä sekä yhdessä että yksin, ja nautin erityisesti työn sosiaalisesta puolesta, kun pääsen tutustumaan potilaisiin. Kliinisen työn vastapainona hallinnollinen työ on välillä virkistävää. Koen myös voivani panostaa työhöni parhaiten yksityisen hammashoidon parissa, kun on enemmän aikaa asiakkaan kanssa.

Lue lisää meillä työskentelystä >>