Tandblekning hemma är ett bra alternativ för tänder som bara är lätt missfärgade. Den pålitligaste metoden för tandblekning hemma är individuella blekningsskenor som tillverkas på mottagningen av en tandtekniker utifrån de tandavtryck som tandläkaren låtit göra. På tandläkarstationerna kan du köpa blekningsmedel till skenan.

Flera av våra tandläkarstationer säljer mildare blekningsprodukter för hemmablekning. Vid tandblekning används väteperoxid- och/eller karbamidperoxidföreningar, som i hemmablekning har en halt på 6–16 % och i mottagningsblekning 37–40 %. Tandblekning hemma kräver alltså en längre behandlingstid än blekning på mottagningen för att uppnå samma resultat.

Innan man bleker tänderna hemma är det också skäl att låta granska sin tand- och munhälsa. Blekning utförs i regel endast i friska munnar. Plack eller tandsten på tänderna försämrar också blekningens effekt.

Om du redan har låtit bleka dina tänder på mottagningen, är produkterna för hemblekning ett utmärkt sätt att upprätthålla resultatet. Kom ihåg att det är bra att undvika missfärgande produkter som t.ex. kaffe och rödvin ungefär en vecka efter hemmablekningen.

Det är tryggt att bleka tänderna hemma när du använder de produkter som tandläkarstationerna rekommenderar.

Läs också om dessa tjänster